Categorie archief: Vakantie

Ontvoering

Gezocht door de ouders van Lotte. Wij, grootouders, hebben haar ook dit jaar weer één week kunnen ontvoeren. Ze gaat nu al een paar jaartjes iedere zomer met oma en opa mee op vakantie in de camper. Ze verheugt zich op haar ‘eigen’ kamertje, het opklapbed in de alkoof. Ze vraagt zelf altijd of ze weer met ons mee mag en het liefst naar het strand!

Wij hadden Molecaten camping in Katwijk aan zee uitgezocht omdat deze dicht aan het strand ligt, een animatie programma voor kids heeft, een (binnen)zwembadje en veel speeltoestellen. Meer heb je niet nodig. Daarbij ligt er een manege achter de camping en ze is dol op paarden en van ons mocht ze een paardrijles nemen.

Dát was spannend en slapeloze nachten voordat het zover was. Maar ja, dán is het wel leuk tot…..tot er even in draf gegaan werd! Opa liep (rende) er wel naast en hoorde haar zeggen dat ze het wel eng vond en ook een beetje bang was. Maar Felix, haar paard, was lief en hield haar in het zadel. Een beetje eigenwijs is ze wel want bij alle aanwijzingen zei ze: ja, weet ik wel (met klemtoon en stemverheffing). Na de draf heb ik het niet meer gehoord, ha,ha.
 Een dagje op het strand de windvogel oplaten is ook super. Gelukkig hadden we een dag uitgezocht dat er behoorlijk wat wind stond zodat ze (ik kan het ZELF!) de vlieger in de lucht kon houden. Eerst flink alle kanten uit rennen en de vlieger steeds maar neerstorten. Toen opa de vlieger in de lucht kreeg (zonder rennen) wilde ze het zo toch maar ook proberen. En toen was het uiteraard geweldig. Opa’s pet op ‘snelheid’, tong uit de mond en maar touw laten vieren.

Het avondeten kon niet snel genoeg naar binnen gewerkt worden of … ik heb geen honger, of ik heb genoeg….. want de PARADE van het animatieteam trok steeds om 18.30 uur over de camping en Lotte moest daar natuurlijk bij zijn. Vervolgens werd er muziek gemaakt, geknutseld en ja wat nog meer allemaal?

Soms was er ook tijd voor oma om samen wat spelletjes te doen. Gefietst hebben we, dat kan ze al bijzonder goed, ijsjes gegeten, pizza’s (haar lekkerste gerecht mét salami) naar de wekelijkse toeristenmarkt en och zó veel meer. Een week is dan toch te kort maar ook weer lang genoeg want wát was ze ‘s-avonds moe, té moe om te gaan slapen maar na 3 minuten hoorde je haar niet meer en was ze in dromenland.

Zonnebloemuitstapje naar Berg Ambacht

Na onze vakantie mocht ik weer mee op reis. Dit jaar weer voor de 5e keer mee met de gasten uit Brunssum (3 afdelingen van de Zonnebloem uit de regio Carboonland). De reis ging naar het zorghotel in Berg Ambacht in de omgeving van Gouda. Door allerlei bezuinigingen bij de Zonnebloem, landelijk, zal dit hoogstwaarschijnlijk ook de laatste reis zijn. Een 5 daags verblijf in een hotel en dit keer 2 uitstapjes met een bus.

Het hotel was dicht bij het dorp gelegen en naast een oude molen met een pannenkoekenhuis. De voorzieningen voor ouderen waren toch erg minimaal en eenvoudige zaken zoals beugels op het toilet of in de douche ontbraken. Het personeel was ook niet vriendelijk en het heeft 4 dagen geduurd voordat men een goede morgen zei bij het binnenkomen in het restaurant.

Het uitstapje naar het Avifauna was  geweldig. Een mooi en goed verzorgde dag waar de gasten echt genoten hebben zowel van de dieren, de vogelshow maar zeker ook van de koffietafel en de lunch.

Het uitstapje naar Scheveningen was wat kort temeer er even door het centrum van Den Haag gereden werd om “het Torentje” en het gebouw van de 2e kamer te zien. De promenade en de pier konden we even aflopen en sommigen wilden uiteraard een haringkje of een kibbeling proeven.

Helaas had ik wat pech omdat mijn pc vastliep tijdens het overzetten van de foto’s waardoor mijn camera het begaf en gereset moest worden dat ik echter niet tijdens dit verblijf kon doen.

Onderstaande film geeft echter een goede indruk. Hierop is te zien dat de gezellige avond, entertainment, geslaagd was en de vrijwilligers hebben zich de laatste dag van hun beste kant laten zien. Helaas liet ook hier de apparatuur ons in de steek waardoor het ‘live’-optreden van Willem geen doorgang kon vinden en de Beppie Kraft immitatie hebben de bewoners moeten missen.

Salzburg

We hoorden van nog al wat Oostenrijkers maar ook van vakantiegangers onderweg, en thuis kregen we ook al deze berichten, dat we naar Salzburg moesten gaan omdat dit een mooie stad is. Wij hebben toch nooit echte plannen en bekeken de kaart en besloten nu deze stad te gaan bezichtigen. We vonden een camping dichtbij het centrum en arriveerden op een doorgangscamping. Toen wij aankwamen waren er niet veel vakantiegangers en wij genoten van de stilte, de mooie natuur, het uitzicht en de paragliders die voor ons in het veld daalden. Het is precies zoals wij graag een camping hebben, schoon, vriendelijk beheer en vrijheid is blijheid. Zoek maar een plek en ga daar maar staan waar je wilt. Het terras van het bijbehorend restaurant was wel vol en dit bleef nog wel menig uurtje en maakte het ook weer gezellig.

We bleven de 1e dag op de camping onze E-readers raadplegen midden in de zon en de wederhelft  in de schaduw. De barbecue en het nodige vocht zorgden voor de bijhorende entourage.

Het bleef mooi weer, weliswaar drukkend warm, en we zijn de volgende dag de stad gaan verkennen. Een pracht stad met heel veel bezienswaardigheden. De burcht bovenop de berg gelegen trekt veel bekijks en dus toeristen. Met een gondel werden we naar boven getrokken en dan is het een enorm complex met een eeuwenoude geschiedenis. Zeer de moeite waard om te bezoeken en dan de terrasjes op verschillende niveaus en uitkijkend over de wijde omgeving en over de stad zelf. Je raakt er niet uitgekeken. Ook de stad heeft zo veel moois en is erg aantrekkelijk. Wij geven deze stad de voorkeur boven Wenen. Hier is veel te zien en wel toerisme maar toch rustig en de Altstad is zo goed als vrij van verkeer. Erg fietsvriendelijk en voor ons dus echt een genot.

De volgende ochtend heb ik mijn ochtendwandeling gemaakt vanaf de camping. Ik had al zitten zeuren dat we nog geen mooi wandelgebied hadden gekozen maar hier kon ik mijn hart ophalen. Nou direct vanaf de camping kon ik mijn kuiten smeren want ik moest al behoorlijk klimmen en dat ging maar door tot 753 m hoog. Maar ik moet niet zeuren en heb het zelf opgezocht en deze route de vorige avond op mijn GPS geladen. Het was ook best mooi en stil, behalve de vogels hoorde ik niets. Dat deed me uiteraard weer eens denken aan mijn pelgrimstocht naar Santiago in 2008. (Dat is al weer 9 jaar geleden, bijna niet te geloven, want ik denk er nog elke dag aan, ook door het zilveren Jacobsschelpje om mijn nek, dat ik ter herinnering van mijn dochter gekregen heb). Eenmaal op het hoogste punt heb ik ook de tijd genomen om wat foto’s te maken van het schitterende panorama, kijkend over de stad Salzburg en kijkend naar de sneeuwtoppen van de verder afgelegen bergen. Eerlijk is eerlijk, ik moest ook weer hoognodig wat zuurstof innemen want de klim had me de adem ontnomen.

Nu wees de GPS mij een wandelpad omlaag en kwam bij een boerderij waar eerst de hond me wegjoeg maar zo gemakkelijk gaat dat bij mij niet. Vervolgens liep de weg door bij de boerderij en zag ik de boer een schuur in gaan zonder mij iets te zeggen. Ik riep hem en liep versneld naar hem toe om te vragen waar dat pad gebleven was. Hij gebaarde van verre dat ik achterom zijn woning moest lopen en belande echt letterlijk in de mesthoop! Dat kon toch niet waar zijn. Jawel hoor, gewoon door de mest heen lopen en daar begon het pad en ik aan de afdaling. Nu merkte ik wel dat mijn knie, waar ik voor we op vakantie gingen een injectie in had laten zetten, dit niet prettig vond en ik moest langzaam over dit kiezel, stenen pad de weg naar beneden afleggen. Het kwam uit precies op de camping zoals ik gepland had. Een mooie route en heerlijk om weer te doen.

Tegen de middag gingen we de rest van de stad verder bekijken en de Mozart brug is zeker een juweeltje en leidde uiteraard, naar het Mozarthuis, het geboortehuis, daar waar hij gewoond heeft en naar het Mozartmuseum. Eigenlijk is het wel een beetje een Mozartstad want het heeft ook nog een Mozartplein en -ongetwijfeld- een Mozartstraat en vele winkels, terrasjes, cafés en noem maar op met zijn naam. De steegjes met de winkeltjes lopen toch vol met toeristen maar zijn toch goed te doen. Totdat….. de lucht begint te betrekken en als we goed en wel op de fiets zitten worden we er alweer bijna vanaf geblazen. Een enorme windhoos met regen overvalt ons en de sirenes beginnen te loeien, takken vliegen door de lucht en nog veel meer. We kunnen met moeite de schitterende Mozartbrug over en proberen zo snel als mogelijk terug te fietsen naar de camper want ons luifel is niet goed met spanbanden verstevigd en zijn bang dat het aan flarden zal gaan. Door de wind heeft de politie al sommige straten afgezet maar we proberen toch ondanks alles er doorheen te gaan met maar één doel, redden wat te redden valt. Op de camping blijkt gelukkig geen schade omdat de buren alles verstevigd hebben. De camping is wel onherkenbaar, niet door het weer maar omdat velen op doortocht naar Kroatië hier een tussenstop maken. Ze willen zelfs een caravan pal, 50 cm, voor de camper zetten omdat we morgen waarschijnlijk toch wel zullen vertrekken en zij graag (ons) plekje willen om zo bij bekenden van hun te staan. Je vraagt je toch af!

Het weer is wel weer opgeklaard en wij hebben inmiddels besloten morgen de tocht verder t vervolgen naar…… richting Bodensee.

Powered by Wikiloc

Powered by Wikiloc

Powered by Wikiloc

Van oost naar west Oostenrijk

Na de dagen met cultuur in Wenen nu naar de natuur. Ooit in ons verre verleden zijn we aan de Attersee beland en daar was het mooi. Weliswaar zijn we daar weg geregend en door getrokken naar Italië maar we wagen het nog eens. We vertrekken met al weer eens een stralende zon en hoge temperatuur maar…. Ja maar… we zijn gewaarschuwd en wij verwachten regen daarom hebben we ook deze dag als reisdag gekozen. Niet te warm en mooi om te rijden. Wij naderen Gmunden aan de Traunsee en zoeken hier een camping op. De zware wolken hangen hier boven de bergen en de camper is net op zijn plekje neergepoot als er een hevige regenwolk boven ons héél veel water neerstort. Morgen zal het in de middag opklaren en dan zien we wel wat we verder gaan doen. Voor vanavond is het alle internetcontacten berichten en het eerste deel op de blog plaatsen. We hebben in ieder geval een prachtig uitzicht (tussen de buien door) op het meer.

De volgende ochtend is het wel goed afgekoeld en staat er een windje en is het even schrikken als we op de bergtoppen sneeuw zien liggen. Dát hadden we niet verwacht. Plots voelt het een stuk kouder aan (hi,hi).

We bezichtigen de “Altstadt Gemunden” en doordat er zo nu en dan druppels neerstrijken ondernemen we geen fietstocht en blijven we vandaag verder op de camping. De avondschemering missen we niet en genieten van de kleurenpracht op de rotsen en het meer.

Gemunden kunnen we niet links laten liggen dus we blijven een aantal dagen aan dit mooie meer en maken een fietstochtje naar de stad. Het keramiek valt hier wel mee, geen winkels vol met ‘kunst’ voor de toeristen, gelukkig. De Altstadt is een bezichtiging meer dan waard en bijna, bijna….. hebben we een ‘lederhose’ en bijbehorende klederdracht schoenen gekocht. Wat zouden ze thuis gelachen hebben, maar dat gunnen we hun nog niet. Wel wat leuks voor de kleinkids want die zitten in ons hart ingesloten. We gaan lekker uit eten in een plaatselijk restaurant dat de campingbeheerder ons adviseerde. Het is immers precies 44 jaar geleden dat we dat ook deden na elkaar in de middag de eeuwige trouw gezworen te hebben. (Wisten wij veel.). Een geweldig goed restaurant en geheel naar onze wens hebben we gegeten en beloofden de volgende dag terug te komen want dat was het verjaardagsmenu voor May.

Een fietstocht langs het meer met prachtig weer, de zon schijnt niet te fel en er waait een zacht windje. We gaan naar het begin van de Traunsee naar het dorpje Ebensee. Het is een plaatsje van niks waar veel gesurfd (of hoe heet deze sport?) en wij genieten bij een strandtentje van alles. De route van en naar Ebensee is met de fiets goed te doen en is echt mooi, grotendeels langs het water fietsend en genieten van de natuur. Onderweg komen we een super de chique gelegenheid tegen waar we wat drinken en een versnapering nemen. Wat is het hier erg mooi en wat een schitterende lokatie. Bij het naar huis rijden merk ik een geluid op aan mijn fiets en nu blijkt een spaak geknapt. Morgen zien of we deze kunnen laten herstellen in het dorp.

Verschillende berichtjes en telefoontjes hebben deze verjaardag dag erg gezellig gemaakt. Heerlijk om zo toch te merken dat er velen aan ons denken.

Powered by Wikiloc

Powered by Wikiloc

Powered by Wikiloc

Powered by Wikiloc

Wenen

Van een bevriende (mede camperaar) collega had May het adres van een mooie camping in Wenen gekregen. Eventueel zouden wij elkaar hier zelfs treffen. Wij waren er al vroeg in de ochtend maar, helaas, er was geen plaatsje meer vrij. We kregen daar wel het adres van een andere camping waar nog plenty plek was. Even het sanitair en terrein verkend en dit beviel ons. We hebben een mooie plaats, met schaduw, uitgezocht en via de verkregen info, nog dezelfde dag de route naar Wenen verkent. Een 8 km om tot in het centrum van deze stad te komen waar veel fietspaden en fietsroutes zijn. Wij komen via de Prater (4 km lang) Wenen binnen en nemen een plaatsje op een mooi terras in een rustige straat met een tevreden gevoel. Wenen gaat het helemaal worden!

De volgende dag besluiten we om de imposante gebouwen te gaan bezichtigen maar eerst naar het Hundertwasser gebouw en museum. Het museum ligt apart en ook hier weer een gezellig terras met heel vriendelijke bediening. Het fleurig kleurrijk museum laat ons het werk van deze excentrieke kunstenaar zien. Wij zijn er van gecharmeerd (niet van alles) maar er is ook een foto expositie van de heer Wasser die geweldig mooie natuurfoto’s heeft gemaakt. Hier waren we zeker van onder de indruk!

Van het ene terras naar het andere lijkt het wel maar op ons laatste werden we net bij het afrekenen overvallen door een regen cq onweersbui. De moed zakt je dan in de schoenen want de dakraampjes van de camper staan open om niet direct in een bakoven te belanden. Dat zal nu wel een ‘binnen’ overstroming zijn ging er door onze gedachten. Echter gelukkig zo’n kilometer verwijderd van de camping bleek de grond droog te zijn en hoopten we op haast het onmogelijke. Jawel wat een geluk de camping was bespaard gebleven van deze regenbui en wij boften.

Pinksteren in Wenen begint met weer prachtig weer. Schloss Schönbrunn staat op het programma. De route erheen is op de GPS geladen en het beloofd een lekker fietstochtje te worden van een kleine 13 km. Het gaat echter al vrij snel mis omdat we een pad ingeleid worden dat niet meer met de fiets toegankelijk is. Dan wordt het even zoeken want de GPS hanteert heet principe: maak een U-bocht oftewel je wordt steeds terug verwezen naar het punt waar je vd route afgeweken bent. Uiteindelijk komen we er wel maar ja ontspannen de route vervolgen is er niet meer bij. Daarnaast zijn we door een wijk geloodst die niet echt de schoonheidsprijs verdient. Een kopje leut doet dan weer wonderen en staan we al snel voor de poort van het complex. De fietsen mogen er niet in, dat is niet al te best voor de knietjes en pijnlijke voet. Met een wandelstok gaat het wel maar ook dit is niet echt plezant. Het weer begint iets te betrekken en de wind steekt ietsje op. De tuinen en het complex hebben we bekeken en er was weer een moment van herkenning, zelfs na meer dan 40 jaren. Het blijft imposant maar mooi vinden wij het niet.

Retour naar het centrum van de stad waar we de rest van de middag nog wat rond bazuinen maar nu wel met langdurigere regenbuien. Schuil zoeken in een kerk is niet iets voor lange tijd dus dan is het tijd voor een restaurant en genieten we van de maaltijd.  Dit keer is het kerkbezoek wel erg aantrekkelijk want we hoefden minder entreegeld te betalen (door mijn blauwe ogen???) maar kunnen ook tot in de nok van de koepel komen omdat men aan het renoveren is en hier een lift tijdelijk heeft aangelegd en een bouwstellage die men kan beklimmen. Het resultaat was echt uniek.

Het regenen is overgegaan in druilerigheid en we besluiten de camperplaats weer op te zoeken. We hebben buren gekregen die met hun camperbusje precies in het stralingsgebied van internet zijn gaan staan, dus jullie moeten wachten met het lezen van dit alle tot…… zij of wij naar elders gaan. De ontbrekende foto’s worden dus binnenkort alsnog geplaatst. Zijn inmiddels geplaatst en scroll naar eind van deze pagina

iframe frameBorder=”0″ scrolling=”no” src=”https://nl.wikiloc.com/wikiloc/spatialArtifacts.do?event=view&id=18097666&measures=off&title=off&near=off&images=off&maptype=S” width=”500″ height=”400″>

Powered by Wikiloc

Powered by Wikiloc

Powered by Wikiloc

Melk

Langs de Donau trekkend met de camper is het landschap niet erg mooi, de rivier is erg breed met zo nu en dan wat scheepvaart en uiteraard veel cruiseschepen. We hebben nog geen idee waar we terecht zullen komen. Ons motto is immers: daar waar het mooi is blijven we.

Het is lunchtijd en wederom erg warm. Een Gaststädte aankondiging langs de weg doet ons besluiten hier te pauzeren. Een mooi binnenterras en een goed uitziende kaart doet ons besluiten hier wat te nuttigen, al is het niet met uitzicht op de Donau. Gelukkig zie ik een aantal folders in het rek met attracties in de omgeving. May heeft een fietsfolder ontdekt waar exacte lengtes vd routes langs de Donau op staan aangegeven en ik een folder met de bezienswaardigheden. We besluiten naar het plaatsje Melk te gaan met een camping direct ad Donau. De camping is drie keer niks, een grasveld met wat elektriciteit en de omheining bestaat uit bomen/struiken. Geen zicht op de rivier behalve helemaal aan het uiteinde een opening waar de struik nog niet hoog genoeg is. Onze plek wordt dit dus. We gaan ons aanmelden en willen het sanitairgebouw inspecteren. De eigenaresse, tevens uitbater van het ‘Veerhuis’ zegt dat het een omgebouwde garage is en dat de sleutel tussen het heren en damesblok ligt. Eenieder weet dat, ha,ha. Nou omgebouwd…..er zijn 2 wastafels, 2 toiletten en 2 douches maar daarmee heb je het ook gehad. Het functioneert wel maar slecht.

Er liggen een stuk of 5 grote cruiseboten aan de kade en we zijn er inmiddels achter wat er te zien is. Al deze honderden toeristen, inclusief dagelijks nog ongeveer hetzelfde aantal bussen, worden hier gedropt en worden via een rechte weg direct geleid naar de dorpstraat (met winkels) en ah eind arriveren ze bij dé attractie: Het Stift van Melk. De hoofdstraat is trouwens best gezellig en heeft vele leuke winkels. Het Stift is enorm groots en hoog gelegen op een heuvel. Aan de buitenkant is het een imposant gebouw maar binnen is in een ‘klein’ gedeelte ( je kunt er een halve dag cultuur snuiven) een goed en mooi ingericht museum over de geschiedenis. Een aantal zalen moet je achtereenvolgens doorlopen om uiteindelijk in het pronkstuk, de kerk, uit te komen. Enorm veel pracht en praal en het is allemaal goud dat er blinkt (ook goudverf). Je moet het Stift met de tuinen en het koffiehuis gezien hebben anders heb je niet echt Oostenrijk gehad. Helaas voor mij mocht ik binnen nergens foto’s maken, die kun je in het winkeltje uiteraard kopen.

Vanuit Melk hebben we een fietstocht langs de rivier gemaakt en zoals een eerder ontmoette camping gaste ons vertelde: Het is steeds weer van hetzelfde. De kleine gehuchtjes hebben niet veel te bieden, behalve om iets te drinken, en verder is het water, water en weer water en niet eens mooi blauw. Morgen trekken we door naar Wenen, en zijn benieuwd naar deze stad waar we 44, of is het 45 jaar, geleden geweest zijn. Toen nog met vrienden en wat waren we “damals” verliefd. We kunnen ons nog weinig van deze stad herinneren.

Powered by Wikiloc

Powered by Wikiloc

Passau

Van verschillende vrienden en kennissen hoorde ik dat Passau de moeite is om te bezoeken. Nu we daar toch in de omgeving zijn wilde ik deze stad gaan bezoeken. Het eerste deel viel iets tegen, gewoon een moderne stad, maar de “Altstadt” is wel de moeite waard. Het is tropisch warm en niet aangenaam om te slenteren door de stad. We hadden de fietsen bij ons en hebben het bezoek afgewisseld door deels te voet, deels fietsend te doen.

Uiteraard zie je dan maar een gedeelte en wij hadden ook weinig zin om allerlei musea te bezichtigen. De dom met zijn vele enorm grote schilderijen maar vooral bekend om haar tirelantijntjes, boogjes, krullen en vele, och wat veel, vele vele beelden. Overal is wel een figuur te zien en als je wat achterdochtig bent zou je hier gillend wegrennen of……devoot gaan zitten bidden en natuurlijk vergiffenis vragen.

Het is een pracht kerk waar je menig uurtje kwijt kunt en dan nog maar een deel gezien hebt. Dan heb ik het nog niet over het museum in de kerk. Erg interessant is de graftombe in een aangrenzend bijgebouw waar de bisschop, uiteraard heilig verklaard, opgebaard ligt en aan de wand zijn stamboom in grafstenen is weergegeven. Echt interessant voor mij als genealoog.

Het Franciscaner klooster, op een steenworp afstand gelegen, straalt devotie uit en erg sober maar daardoor weer heel apart. Deze contrasten zijn wel erg groot en goed om ze achtereenvolgens te doen. Zo kom je tot een ander besef dat geloof op vele wijzen uitgeoefend kan worden.

De camping waar wij verblijven, dicht aan de Donau gelegen zoals hieronder in het kaartje te zien is, is een doorgangscamping. Men verblijft hoogstens 2 dagen hier. Mooie ruime terrasplaatsen én de camping heeft een eigen kapel/grot die we uiteraard ook moesten zien. Wat veel meer aandacht trok waren de oude “brownies”. Weet ik veel! Ik was wat clos-up foto’s aan het maken van een stel oude motoren (o, sorry en pardon) het zijn Harley’s! Wordt ik aangesproken door 2 duitse motorrijders die erg opzichtige en blinkende Harley Davidson bezitters zijn, en vragen aan mij: Brownie? Ik begreep ze niet maar na uitleg bleken de oude modellen deze naam te dragen. Je moet het maar weten.

Powered by Wikiloc

Door Duitsland naar Oostenrijk

Na eerst nog even een familiebezoekje vertrokken wij naar Duitsland met bestemming Passau met een geplande tussenstop in Koblenz. Bij het bezoek kregen we nog wat waardevolle tips om bijzonder mooie plaatsen aan te doen in Duitsland. Deze tips werden genoteerd en kunnen altijd van pas komen als je op vakantie gaat zoals wij. Enkel op de hoofdbestemming googlen en de rest zie je wel waar je beland. Nou dat is ook dit keer weer van toepassing. We zien op de snelweg de plaatsnamen eindigend op: Ahr en omdat we al een poos in wel heel erg traag rijdend verkeer op de snelweg schuiven, besluiten wij om hier ergens de 1e overnachting te doen. Het is druk en de eerste beste camping is bezet. We belanden dan op een mooi gelegen maar minder van kwaliteit camping. Schitterende plek aan een rivier vol met forellen die zich niet laten verjagen door onze buurman die besloten heeft om de gehele camping mee te laten gerenieten van zijn voorkeursmuziek op volle sterkte zoals dat in deze wijndorpen bij de lokale drankgelegenheden ook is. Nou ja het is maar voor 1 dag.

Onze reis gaat de volgende dag verder met een tussenstop in Limbourg ad Lahn. Deze pittoreske plaats kennen wij vanuit onze sportieve wildwaterkayak periode. Hier kwamen we op vlakwater weekend genieten van het natuurschoon bekeken vanaf het water. Nu opdaags na Hemelvaart met aanzienlijk meer mensen en grote groepen toeristen met geleiden. Zo kennen wij dit stadje niet. Op onze verdere doorreis zit het wederom niet mee immers vlak na een afrit horen we via een verkeersmelding dat een vrachtwagen zijn lading, flessen drank, verloren heeft bij wegwerkzaamheden waardoor beide richtingen volledig geblokkeerd zijn.  Van een oponthoud van 1,5 uur langzaam reidend verkeer zijn we deelgenoot op een snikhete dag. Dan wordt de eindbestemming: Bamberg. Een van de last minute tips. Oeps deze camping is eveneens vol. Een onvriendelijke dame reageert naar een zoekende altijd volhardende lieve vrouw dat we kunnen komen en dat er misschien wel een plek aangewezen wordt. We krijgen weer een mooie plek aan de rivier: de Regnitz, weliswaar in de volle zon. Deze stad is zeker mooi en dat blijkt ook uit de vele bezoekers. Er is haast geen terrasstoel te krijgen! Na een dag gezworven te hebben tussen de toeristen zijn we toe aan een rustige dag langzaam trekkend naar Passau.

Op deze bloedhete zondag besluiten we de snelweg te mijden in verband met veel verkeer en we hebben geen zin in files en immers alle tijd vd wereld. Al snel rijden we landschappelijk gezien een mooie route. We genieten met volle teugen en schieten ook nog eens op want hier mag je ‘razen’ tot 100 km/uur. We stoppen echter hoog op een heuveltop bij een picknick- bankje en bekijken hoe de golfers daar hun sport beoefenen. Pffff niets voor mij en slecht voor je rug en arm/schouder gewrichten concluderen wij bij een heerlijk koel drankje. We rijden zo nog even door en hopen op een echte Gastsätte waar we kunnen lunchen en hebben zin op een ‘Fleisch- oder wurstplatte’. Waarempel vlak bij een meren natuurgebied ligt een typisch Duits restaurant/hotel met een heerlijk en mooi aangelegd terras. We zoeken de schaduw op  en bezondigen ons aan een lokale forel mit ‘frische salat’. Het wordt nu wel wat later dan we gedacht hadden maar nog altijd mooi op tijd kunnen we op de camping aankomen. Dan valt mijn oog op de benzineprijzen van een pompstation en maak ik een noodstop want dit is een mazzeltje en laten we niet schieten. Dat is nog een voordeeltje van het mijden van de snelweg! We boffen en hebben het echte vakantiegevoel al lang te pakken. Nog maar een tussenstop langs de weg om de dorst te lessen, dit weer sloopt je! Tussen de bloeiende wegbermen in wordt de camper aan de kant gezet. Dit keer toch niet voor lang want de hooikoorts begint zich nu duidelijk te melden. Wat een geniest en geproest en het genieten is dan al snel veranderd in overlast. De camping in Passau is al in zicht dus we zoeken deze daar op en via de wifi communiceren we even met onze achterban.

Powered by Wikiloc

 

De Kikkers, airco en vakantie

img_3909Na een actieve vakantieweek met Lotte in Sneek waren we toe aan een buitenlandse reis voor ouderen. De uitgestippelde reis van 14 dagen liep via België door Luxemburg naar Duitsland met bestemming Schwarzwald. Wij wilden naast de steden Baden-Baden en Freudenstad het Zwarte Woud bezoeken. Daarna was de planning naar Strassbourg en dan nog iets de Rijn afzakken en ergens in de Elzas genieten van de ‘Baguettes avec frommage’ en zo nu en dan een ‘Croissant aux chocolat’.img_3768

Wat liep het weer eens anders. Bij ons weet je het nooit. Eigenlijk gaan we altijd daarheen waar de camper ons heen stuurt. Germaine (de vrouwenstem van onze Garmin navigatiesysteem) doet soms iets anders dan May op de ouderwetse kaart ziet. Zo namen wij bij Schengen in Luxemburg toch de Franse kant van de Moezel en belanden daar op een aardige camping waar we de eerste nacht doorbrachten.img_3778

De 2de reisdag besloten we toch maar in Frankrijk te blijven want het was toch wel vertrouwd en erg mooi. Hier en daar een picknick onderweg en zo arriveerden we eerst in Strasbourg, eigenlijk onze eindbestemming. Of het zo verstandig was om uitgerekend deze Europese hoofdstad uit te kiezen?

img_3823

De 3e reisdag bracht ons van Strassbourg naar Gérardmer waar we láng geleden eens een Carnavalskamp met kayakvrienden hadden overleefd. Nu was het er een behoorlijk andere temperatuur. Destijds hadden we gas te weinig bij ons om onze camper ijsvrij te houden en nu brandde de airco door. Het zit toch niet altijd mee en lagen we bij temperaturen rond de 38-39 graden in ons blootje te bed. We dachten aan de sauna en besloten toen maar om naar Baden-Baden te gaan en daar een dagje in een thermaalbad door te brengen. Met een 7m lange camper en hoger dan 3 meter konden we helaas nergens parkeren en moesten we deze toch behoorlijk buiten de stad gaan stallen. Jammer dan, we zijn toch héééél even in Baden-Baden geweest maar Germaine besloot toch de Schwarzwaldhochstrasse te nemen.img_4259

En dan kom je opeens in Bad Schwarbalb terecht waar ‘toevallig’ ook een heerlijke bad accommodatie was. Zo kom je tenminste eens ergens en hebben we de afspraak gemaakt dat we, eenmaal thuis, voortaan vaker samen, al of niet met de billetjes bloot, in een of andere sauna met zwemfaciliteiten gaan doorbrengen.img_3973

Inmiddels zijn we een aantal dagen verder en genieten we nog steeds van alles maar zeker van het fantastische weer. De ene fietstocht na de andere langs de Rijn, Rijn, Rijn ….. en die Schöne Blauen Donau. img_4350Want Germaine weet de mooie plekjes wel te vinden. Ze brengt ons nog in Rüdesheim en in Koblenz. Heerlijk genoten van de rust en alle tijd voor ons tweetjes. Dat dachten we tenminste. De rust werd toch behoorlijk verstoord. In het begin van de vakantie had May in het buitenland geen ontvangst met haar GSM wat enige wrevel opriep omdat ze de Whatsuppjes van de bezigheden van onze kleine ‘mupjes’ niet kon ontvangen. Maar nu bleek in Rüdesheim dat ik niet te bereiken was en May ‘savonds op haar mobieltje gebeld werd door de alarmcentrale dat er bij ons in de kelder een signaal was opgevangen van een inbreker. Weg rust! Toen kregen we van de buren bericht dat de hele straat ‘savonds om 22.30 uur bij ons huis verzameld was door het akoestisch alarmsignaal. Na wat grappen over een barbecue en de huisraad naar buiten slepen is het toch opgelost. In die nacht blijkt het alarm echter nog 3 maal te zijn afgegaan en dan is de rust toch echt wel over. Onze schoonbroer en zijn vrouw hebben de boosdoeners de volgende dag op heterdaad betrapt. Zij belde ons met de mededeling dat we 2 keuzes hadden, of te wel de garage onder water zetten of de kikkers vangen. Een stel jonge kikkertjes huppelden vrolijk door de garage! Wij wilden geen huisdieren zodat niemand deze hoefde te verzorgen tijdens onze reizen. Zo zie je maar dat we onwetend toch eigenaar zijn van een ‘gezellig’ stel.img_4228

Deze trip is iets anders gegaan, zoals altijd bij ons, dan we van plan waren. Eigenlijk hebben we toch wel alles gehad maar dan in een andere volgorde. Eerst het Franse deel en daarna het Schwarzwald met de Rijn en de Moezel als toegift. Onverwachte gezellige dorpjes en straatbeelden, mooie en gezellige campings en vooral Duitse ‘Grundigkeit und sauberheit’ op het sanitaire vlak. Op een camping waanden we ons zelfs in een hotel zó ruim, ‘blitz und blank’ sanitair mét achtergrond muziek en goede krachtige douches.

Hebben we genoten? Hebben we veel gezien? Hebben we rust gehad? Veel gefotografeerd? Nog gewandeld? Gelezen? Gezond? Gewinkeld? De vakantie is weer voorbij en we kunnen zeggen dat we dit allemaal gedaan hebben, ongeveer 1400 km getrokken in 14 dagen.  Alleen jammer van Baden-Baden maar daarvoor in de plaats genoeg andere plekken waar we anders nooit gekomen waren. Heerlijk om gepensioneerd te zijn en nog altijd samen en zelfs gelukkig, buiten die ‘andere’ momenten, zijn.img_4334

Powered by Wikiloc

 

Vakantieweek met Lotte

IMG_3576Wij verheugden ons al een hele poos op een hele week alleen met on ze kleindochter Lotte in de camper naar Friesland. Een hele week de hele dag met elkaar optrekken en zien hoe zij zich ontwikkelt, daar kunnen we echt van genieten. Ze woont weliswaar niet zo immens ver weg maar toch te ver om opvang grootouders te zijn.

Niet alleen wij verheugden ons maar Lotte even veel. De nachtjes waren al geteld en de koffer met al haar knuffels en liefste speeltjes, inclusief fietsje, stonden al gereed. De motor van de camper draaide nog toen ze al met haar rugzakje en koffer bij de ingang stond en heel hard riep: Oma, opa, we gaan naar Friesland!IMG_3501

Friesland of Griekenland of Ijsland het is voor haar allemaal even ver weg en een ander land. Wij hadden besloten om de reis niet te lang voor haar te laten duren en een tussenstop op een gezellige kleine camping in Warnsborn, kleine 10 km van haar woonplaats, te maken. Dan kon ze nog lekker spelen en aan ons wennen. Ze maakte hier al snel vriendjes met leeftijdgenoten. Enthousiast kwam ze vertellen dat ze Engelse kinderen had ontmoet die zij verstond en vice versa. De Engelse kinderserie’s op TV hadden hier een positief effect want soms kent ze enkel de Engelse benaming en niet eens de Nederlandse betekenis.IMG_3533

Na McDonalds, die ze al van heinde en verre herkent aan de grote M, belanden we dan toch aan het Sneekermeer. Wauw! Ze kent de zeilboten en de speedboten maar de gewone sloep of exclusieve pleziervaartuig  is toch gewoon een boot. Er is van alles te doen en ze heeft de mini-golf en het springkussen ontdekt en opa en oma moeten er aan geloven.IMG_3538 Wat is het heerlijk om zo enthousiast te zijn en zo te kunnen genieten van allerlei kleine eenvoudige dingen. Opa moet al snel zijn belofte te gelde maken want iedere keer als ik haar zou pesten zou me dat een ijsje kosten. Want ik ben toch ook wel een pest-opa. Wat is dat toch fijn om zo’n opa te hebben want hij en Lotte zijn beide dol op ijsjes. Iedere dag minstens één keer wist ze me wel duidelijk te maken dat ik haar alwéér gepest had.IMG_3622

Bij de voorbereiding voor deze week hadden we haar al de website gestuurd van een kinderboerderij en een overdekt zwemfestijn in Joure. Nou daar konden we niet snel genoeg heen want dát is toch wel het einde, glijden van een enorme waterglijbaan, en opa moest iedere keer met haar mee. Als ze ook maar dacht dat opa even op adem wilde komen pakte ze me geraffineerd bij mijn hand, anders wilt ze nooit mijn hand vasthouden, en trok ze me mee naar de trap die naar de baan leidt. De conditie en het gewicht van opa, anderen zeggen de leeftijd, speelden nu toch wel op. Na zeker 6 tot 8 keer voor de laatste keer de glijbaan genomen te hebben mocht opa toen nog 15km fietsen met haar in het karretje er achter. Eenmaal bij de camper lag opa eerder te slapen dan de kleine schavuit.IMG_3552

Daarna volgden 2 regenachtige dagen en heeft oma haar hart kunnen ophalen met allerlei spellen en Lego bouwwerken die Lotte vanaf de bouwtekening geheel zelfstandig in elkaar zette. Ze heeft een prima ruimtelijk inzicht die kleine schavuit. IMG_3497We hoopten echter nog onze andere belofte ook te kunnen inwilligen en wel een rondvaart op een boot.

Powered by Wikiloc

Het weer speelde mee en het werd zelfs tropisch warm. Op een oude stoomschuit konden we mee voor een tocht van dik 2 uur over het Sneekermeer. Iedere boot wees ze aan en het leukste is de aalscholver die met ons mee vloog en steeds weer kopje onder dook op zoek naar prooi. Na een uurtje had ze er wel weer genoeg van en wilde ze terug naar de camper. De opmerking van mij dat ze dan maar terug moest zwemmen deed haar besluiten om op oma’s schoot te gaan zitten en daar de oogjes te sluiten.IMG_3682

De vakantie sluit je uiteraard geheel in stijl af want er staan langs de autoweg verschillende grote M’s die haar niet ontgingen. Opa moest natuurlijk weer opmerken dat die allemaal gesloten waren in verband met het warme weer en dat ….moest opa niet doen, pesten! Zo sloten we de vakantie af met kipnuggets én….én uiteraard een ijs.