Verzoeken of Opdrachten

Na een betrekkelijke gedwongen rustige periode door knieproblematiek, is er een hectische week afgesloten. Er was een verzoek om wat foto’s aan te leveren van bepaalde toeristische natuurgebieden in de gemeente Kerkrade. Er waren een paar mooie zonnige dagen voorspeld en om de knie nog niet veel te belasten is er nog mijn ijzeren ros, mét hulp.

Van het gebied de Cranenweijer heb ik uiteraard al veel foto’s toch zijn er steeds weer momenten dat ik denk: Tja dít is toch bijzonder mooi. Het Anselerbeekdal daarvan moest ik toch nog wat betere foto’s maken dan ik ooit gemaakt had en jawel, dit is toch een bijzonder mooi gebied.

Vanuit het dal naar de visvijvers, het Hambos met het de Kapel en de Tempel en toen was ik wel toe aan een bakje koffie. Precies op dat moment ontdekte ik dat mijn achterband wel erg leeg was en ik de weg naar huis toch te voet moest afleggen. Thuis bij de reparatie bleek enkel de ventiel eruit en had ik beter naar een fietsenzaak kunnen gaan.

De volgende dag het vervolg naar het mooie stukje Peschbeemden waar het bijzonder fraai wandelen is en genieten van de aanwezige flora. De houten loopbrug geeft een aparte sfeer en brengt je werkelijk tot wel erg dichtbij de moerassige begroeiing waaraan het gebied de naam ontleend heeft. Vanaf hier naar Eygelshoven of eigenlijk het gebied Carisborg bij de voormalige bruinkoolgroeve. Hier is ook een natuurleerpad aangelegd en is een behoorlijk glooiend terrein met mooie bloeiende plantensoorten.

het laatste onderdeel is dan het bosbouquet van Rolduc met de steile hellingen en de mooie vijvers.

Thuis komend staat nog een vraag op de mail en wel als ik toch naar het het mini-symposium van de Alzheimerstichting afdeling Parkstad kom of ik dan ook mijn camera mee wil nemen en hier ook foto’s wil nemen. Deze bijeenkomst is ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van deze afdeling en ik wist dat ik daar zeker een aantal vroegere collega’s zou treffen. Nu blijkt een van de oprichters ook nog in de bloemetjes gezet te worden en zij van mij een directe collega is waarmee ik veel samengewerkt heb. Dus dat was zeker een bijzonder verzoek.

 

Last but not least was er nog de belofte die ik al veel eerder had gedaan om bij de Vrijwilligersmarkt in Maastricht samen met een collega amateurfotograaf foto’s te maken voor stichting Radar. Het kon dus niet op en dan sluit je een actieve week af en ligt er nog wat werk om de foto’s uit te zoeken en gereed te maken voor publicatie. Zo is de hobby weer eens mooi ingevuld en heb ik genoten en heel erg veel geluk gehad met het prachtige weer.