Tijd tussen de wandelingen

De afgelopen periode was het zó mooi weer en dan kriebelen er allerlei zaken. Er moest zo nodig nog een boompje (ca 15 meter hoog) omgezaagd , een rolluikmotor vervangen, de tuin onderhouden en allerlei dagelijkse beslommeringen verricht worden. We nemen de tijd voor alles en ik doe echt niets wat ik niet leuk vindt. Het is lastig om prioriteiten te stellen in het aanbod van leuke activiteiten.

Het is echt zomer en de temperaturur is hoog voor de tijd van het jaar. Bij dit weer moet ik naar buiten en de wandelschoenen ‘snirken’ van de vele kilometers die ik afleg. De routes van Eurode moeten gecontroleerd en opnieuw op de GPS gezet worden. De routebeschrijvingen moeten hier en daar aangepast worden en ook nog een enkele foto die in de brochure vervangen moet worden. Daarnaast zijn de wandelingen van NOAD die nu voorgelopen moeten worden.

Na het boomspektakel brachten we Joost met zijn gezin naar het vliegveld in Keulen voor een weekje naar Tenerife. Het karwei was toch te veel blijkt en blijk ik goedaardige aanvallen van duizeligheid te hebben. Dit werd veroorzaakt door verplaatsing van kristalletjes in het gehoorvocht. Gelukkig niet lang last van gehad maar wel erg lastig om rechtop te blijven staan.

Omdat we afgesproken hadden dat wij hun weer van het vliegveld zouden ophalen besloten we om een weekendje daaraan vast te koppelen. Zo hebben we genoten van een paar daagjes Keulen. Het weer zat mee en we hebben genoten van fietstochtjes langs de Rijn en van de stad

Powered by Wikiloc

Powered by Wikiloc

Ronde en wandelingen

Het is druk geweest met wandelen. De laatste tijd veel gedaan en dan schiet het publiceren er wel eens bij in. Nu toch maar wat indrukken van deze wandelingen.

De Mergellandroute van wsvNOAD is uiteraard de topper onder de lange afstanden. Deze heb ik vaak gelopen en als ‘baankapitein’ gefunctioneerd. Het tempo moest ik aangeven en zorgen dat de groep bij elkaar bleef. De laatste jaren ben ik niet meer in staat geweest om hieraan deel te nemen als wandelaar maar was ik wel als verzorger gedurende de nacht erbij. Dit jaar ook als begeleider maar kon nu de verleiding niet weerstaan en heb toch 3 gedeelten meegelopen. Het ging prima en voelde goed. De opmerkingen die ik kreeg wezen erop dat ik volgende keer weer mee moet lopen. Dat doen we maar niet.Na bovenstaande monstertocht heb ik wel deelgenomen als wandelaar aan de 3-daagse Ronde van Zuid-Limburg. Deze heb ik nu voor de 11e keer volledig gelopen en ook al weer een aantal keren als 2 daagse tocht. Een schitterende route ieder jaar weer. De 1e dag kwam de route weer bij mij voor de voordeur langs en heb ik dat als startpunt aangehouden. Deze dag was zonovergoten maar helaas waren de 2 volgende dagen kletsnat. De laatste dag was ik routemarkeerder en hebben wij de pijlen en linten opgehangen zodat men zich absoluut niet kan verlopen.Afgelopen woensdag was weer regen en flinke wind voorspeld. Wij vertrokken echter vanuit Bocholtz met veel zon en hebben de hele ochtend tot begin middag genoten van het prachtige weer. De route ging naar Epen en was met één woord: geweldig mooi. Wat hebben we genoten. Mooi op tijd thuis en aan het eind van deze dag brak de hel toch los. Onweer met flinke stortbuienen sommige plaatsen waar wij gelopen hebben veranderden in een ware rivier, zo was te zien aan de talrijke berichtjes op facebook.

Powered by Wikiloc

Powered by Wikiloc

Powered by Wikiloc