Mars- en showwedstrijden op het WMC

Het Wereld Muziek Concours in Kerkrade  wordt iedere 4 jaar georganiseerd. Een  muzikaal gebeuren met de beste korpsen en muziekgezelschappen van de wereld. Dit jaar ben ik in de gelegenheid gesteld om van dichtbij foto’s te mogen maken. Om zo bezig te mogen zijn met een van mijn hobby’s is een geschenk. Door mijn inzet onder andere bij de vormgeving, controle en aanpassingen van de 11 Eurodewandelingen mocht ik een persaccreditatie in ontvangst nemen. Van de vele foto’s die ik gemaakt heb zijn er ook behoorlijk wat gebruikt voor de wandelbrochure.

Van de 4 weekenden van dit muziekevenement heb ik 3 op het terrein mogen fotograferen. Uiteraard zijn er regels waaraan de pers zich heeft te houden. Jammer was dat bij de opening de pers in een speciaal vak gedirigeerd was waarbij de foto mogelijkheden erg slecht waren en ik beter op de tribune had kunnen plaats nemen. De marswedstrijden lopen volgens een bepaald stramien en het duurt even voordat ik doorkreeg wat de beste positie was om goede en speciale foto’s te maken. Voor de shows was maar één plek goed om te staan en wel voor de hoofdtribune.

Ik heb genoten en voel het als een bijzondere eer om tussen de professionals, vakfotografen  te mogen staan met mijn, weliswaar 2 camea’s op mijn buik. Met de camera’s is niks mis al is het geen professionele apparatuur. De lenzen zijn eigenlijk het belangrijkste en ik ben uiterst tevreden met die van mij die tegen een betaalbare prijs gekocht zijn. Ze kunnen zeker niet tippen aan de ‘lenskanonnen’ van de profi’s maar als amateur schiet ik toch wel goede platen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.