Concerten

Met de persaccreditatie voor het WMC  mocht ik ook een aantal concerten bijwonen in de Rodahal te Kerkrade. Een 7 tal avonden mocht ik bijwonen waarvan ik moet zeggen dat ze allen SUPER waren. Wat heb ik genoten van al die orkesten en gezamenlijke optredens. Ik ben geen kenner maar wel een liefhebber van muziek.

Een avond met de pakkende avondtitel: Youth Tangoband was verrassend. Jonge orkestleden die instrumentale Tango’s uitvoerden en waarbij de zaal muisstil van werd.

Een andere uitvoering door een Brassband. Eveneens jonge muzikanten die vooral imponeerden met de blaasinstrumenten. Hierbij waren enkele muzikanten waar de wereld vast en zeker nog veel van gaat horen. De gezamenlijke optredens van 2 bands op zo’n hoog muziekniveau is bijzonder om mee te kunnen maken.

Om hier te fotograferen is wel een bijzondere vaardigheid vereist en eigenlijk een kunst apart. Er mocht absoluut geen flitslicht gebruikt worden. Tijdens de optredens (haast) geen opnames maken in verband met het geklik dat storend kan zijn. Je moet als fotograaf aan de zijkanten blijven en niet storend voor anderen optreden. Wel mocht ik vlak voor en naast het podium. Ik heb hier veel ervaring opgedaan onder andere door veel slechte of minder goede belichte foto’s weg te moeten gooien.

Dan was er nog de Classic Meets Rock avond waarbij Rockband The Group gezamenlijk optrad met een harmonieorkest. Om stil van te worden. Na ieder muzikaal nummer barstte de zaal echter los en een oorverdovend hartverwarmend applaus deed de hal haast trillen. Jammer genoeg kun je dit niet op foto vastleggen en filmen mocht weer niet.

De speciale avond Latin America meets Europe was voor mij het hoogtepunt. Deze muziek spreekt mij enorm aan en niet alleen mij. Waren bij de andere avonden nog stoelen, en soms veel, vrij, nu was de zaal uitverkocht. Er waren niet zo veel fotografen aanwezig maar de muziek was geweldig. Ik moest soms wel nog denken aan de speciale gelegenheid waarvoor ik gekomen was. Het fotograferen raakte een beetje op de achtergrond totdat……

Er werd een speciale prijs uitgereikt aan een jong muzikaal talent die de André Rieu Talent Award in ontvangst mocht nemen. Deze Columbiaanse muzikant verblijft in een gastgezin in (Eygelshoven) Kerkrade en is inmiddels al veel belovend  dirigent en hobo muziek leraar in Kerkrade. De prijs werd overhandigd door de meester waaraan de prijs de naam heeft gekregen zelf. Dit was een ‘surprise’ en voor mij uiteraard een unieke gelegenheid temeer ik een fan ben van zijn muziek en shows. Nu waren er plots wel een flink aantal vakfotografen komen opdagen en moest ik me toch wat breed maken om een mooie fotografie plek te veroveren. Daarna had ik het rijk voor mij alleen en waren alle fotografen weer verdwenen.

Een gedachte over “Concerten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.