Persaccreditatie voor WMC

Het heeft enige tijd geduurd maar op de dag voor de start van het Wereld Muziek Concours te Kerkrade kreeg ik in mijn mail de accreditatie voor de Perstribune. Als blijk van waardering door de Gemeente Kerkrade mocht ik aangeven welke activiteiten ik tijdens dit muziekfestival wilde bijwonen om unieke foto’s te maken. Hiermee ben ik bijzonder in mijn sas want het is de eerste keer dat ik als amateur tussen allerlei profs met grote dikke lensen én dure apparatuur met mijn 2 eenvoudige en beperkte lensjes mocht vertoeven. Uiteraard maak ik soms wel aardige foto’s maar dit keer voelde het zeker als een eer om met beperkte mogelijkheden toch aardige foto’s te maken.

De officiële opening in het Parkstad (voetbal)stadion, waar normaliter RodaJC speelt, was de pers in een vak gedirigeerd dat het verst verwijderd was van het hele gebeuren! Het gemopper en teleurgestelde gesprekken moet zeker door de organisatie gehoord zijn. De schijnwerpers straalden in de lenzen en zorgden voor een tegenlicht zodat de foto’s inferieur waren. Daar komt bij dat vanaf deze positie de artiesten precies voor een lege tribune hun act opvoerden. Dit geeft een goed beeld van zo’n manifestatie dat een ‘werelds’ karakter moet uitstralen.

De eerste dag van de mars- en showwedstrijden was succesvoller en mochten we langs de lijn op het veld lopen en fotograferen. Er volgen nog een aantal weekends en ik hoop op goed foto-weer om een paar super opnames te kunnen maken. Het buitenoptreden op de markt van Kerkrade, in het Stadspark en bij de Rodahal staan nog op het programma. Vandaag was ik bij het optreden bij de Rodahal van de  Aotearoa Mai Tawhiti Kapa Haka groep met een ceremoniële dans uit Nieuw Zeeland. Deze groep had eerst een rondleiding gehad met de Beleefbus.  Dit soort optredens ontstaan vaak spontaan en trekken nogal wat publiek. Deze optredens zorgen ook voor de gezellige sfeer en maakt van Kerkrade echt een “Klankstad” een naam die eer doet aan het leven met de vele muziekverenigingen in deze streek.

Een gedachte over “Persaccreditatie voor WMC”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.