Algemeen

Wie ben ik

Angelo of Angelos ook in Spaanstalige landen Angel is een voornaam die zijn oorsprong vindt in het Griekse woord Angelos (αγγελος), dat engel, boodschapper van God betekent. De vrouwelijke variant van deze naam is Angela. Ik ben naar mijn peettante Angela genoemd. De naam Wandelengel is een woordspeling tussen mijn voornaam en mijn grote liefhebberij: wandelen.

we-logo-medium

Een sociaal bewogen persoon die op allerlei fronten nog actief is en vele jaren politiek in bestuursfunctie’s en als lid van de Partij van de Arbeid geweest is. De laatste jaren enkel sterk betrokken bij GroenLinks. Verder heb ik mijn sporen verdiend in de zwemwereld en vele jaren lid van de Kerkraadse Zwem en Polo Club (KZ&PC) en als zwemonderwijzer verbonden geweest aan deze vereniging. Mijn loopbaan heb ik in verschillende zorginstellingen als verpleegkundige, voornamelijk op management niveau, afgesloten. Grotendeels in ziekenhuizen maar de laatste 10 jaar in de ouderenzorg.

Na vervroegde pensionering actief gebleven in de zorg maar uitsluitend als vrijwilliger in de fotografie . Mijn grote passie is liefde voor de natuur en ben al meer dan 25 jaar lange afstand wandelaar. Door deze hobby heb ik interesse gekregen in navigatiesystemen en publiceer ik veel GPS tracks on-line. Wandelroutes maak ik zelf en ben route markeerder van de Koninklijke Wandelbond. De 2 grote liefhebberijen, wandelen en fotografie zijn mooi te combineren hetgeen op deze site te zien is.

De laatste jaren ben ik steeds meer geïnteresseerd geraakt in de geschiedenis van de familie van mijn vrouw en mij en verdiep ik me in onze stambomen. Online zijn de te bezoeken op de websites van geneanet, geneologieonline, famylysearch en natuurlijk de Gensdatapro op deze blog bij Familiegebeurtenis. Hierdoor ben ik actief geworden om grafzerken te fotograferen en online te publiceren maar ook bidsprentjes van eigen familieleden en van bekenden en vrienden. Deze zijn hier te zien. voor de Heemkundevereniging de Bongard van Bocholtz digitaliseer en archiveer ik hun bidprentjes.

Ik ben geen ICT-er maar een doorzetter en volhouder waardoor ik me bekwaamd heb in computerprogramma’s waarmee ik werk. Hierdoor ben ik actief op allerlei sociale media en applicatie beheerder van de websites van wandelvereniging NOAD en de goede doelen Stichting Jonathan waarvan ik tevens bestuurslid ben.

Deze website bestaat uit de onderdelen:

WandelengelMet dank voor het bezoek.