Berichten zoeken

Ronde en wandelingen

Het is druk geweest met wandelen. De laatste tijd veel gedaan en dan schiet het publiceren er wel eens bij in. Nu toch maar wat indrukken van deze wandelingen.

De Mergellandroute van wsvNOAD is uiteraard de topper onder de lange afstanden. Deze heb ik vaak gelopen en als ‘baankapitein’ gefunctioneerd. Het tempo moest ik aangeven en zorgen dat de groep bij elkaar bleef. De laatste jaren ben ik niet meer in staat geweest om hieraan deel te nemen als wandelaar maar was ik wel als verzorger gedurende de nacht erbij. Dit jaar ook als begeleider maar kon nu de verleiding niet weerstaan en heb toch 3 gedeelten meegelopen. Het ging prima en voelde goed. De opmerkingen die ik kreeg wezen erop dat ik volgende keer weer mee moet lopen. Dat doen we maar niet.Na bovenstaande monstertocht heb ik wel deelgenomen als wandelaar aan de 3-daagse Ronde van Zuid-Limburg. Deze heb ik nu voor de 11e keer volledig gelopen en ook al weer een aantal keren als 2 daagse tocht. Een schitterende route ieder jaar weer. De 1e dag kwam de route weer bij mij voor de voordeur langs en heb ik dat als startpunt aangehouden. Deze dag was zonovergoten maar helaas waren de 2 volgende dagen kletsnat. De laatste dag was ik routemarkeerder en hebben wij de pijlen en linten opgehangen zodat men zich absoluut niet kan verlopen.Afgelopen woensdag was weer regen en flinke wind voorspeld. Wij vertrokken echter vanuit Bocholtz met veel zon en hebben de hele ochtend tot begin middag genoten van het prachtige weer. De route ging naar Epen en was met één woord: geweldig mooi. Wat hebben we genoten. Mooi op tijd thuis en aan het eind van deze dag brak de hel toch los. Onweer met flinke stortbuienen sommige plaatsen waar wij gelopen hebben veranderden in een ware rivier, zo was te zien aan de talrijke berichtjes op facebook.

Powered by Wikiloc

Powered by Wikiloc

Powered by Wikiloc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.