Berichten zoeken

Actief weekje

Een wandelweek is het geworden. De hele week was goed weer voorspeld en dan is het voor mij moeilijk om binnen te blijven. Mijn agenda had ‘wat’ ruimte en ik besloot om naar de afspraken die ik had te voet te doen. Op maandag dan maar naar Brunssum lopen voor een gesprek over een van de komende foto exposities die ik daar voor de Vriendenkring van Schuttershof organiseer.

Powered by Wikiloc

Ik moest ook een aantal wandelingen die ik voor Eurode gemaakt heb controleren. Daarin moest ik enkele routewijzigingen aanbrengen door wegwerkzaamheden.  

Powered by Wikiloc

Woensdagochtend ga ik altijd met clubgenoten van wsvNOAD een wandeling maken en dit keer moesten we een tocht voorlopen om te zien of de route goed beschreven is.

Powered by Wikiloc

Donderdag hadden we afgesproken in Roermond bij een vroegere collega van May. Zij hadden een gesprek gepland waarbij ik niet de hele tijd bij hoefde te zijn. Ik heb me laten afzetten in Venlo daar ik nog een etappe van het Pieterpad wilde doen. Dit is een lange tocht geworden maar wel erg mooi. Wist niet dat deze streek zo’n mooi natuurgebied had. Aangekomen in Roermond hebben we nog lang kunnen bijpraten bij een heerlijke en gezellige barbecue.

Powered by Wikiloc

Vrijdag maar een rustdag genomen om wat afgesproken werk voor een andere collega van May en van mij te helpen. Zij studeert deze maand af aan de kunstacademie en ik heb een fotoreportage van haar werk gemaakt. Dit moest nu in boekvorm klaargemaakt worden om af te drukken. Twee formaten bij verschillende bedrijven hetgeen niet wilde vlotten. Dan ook nog visitekaartjes maken en de dag was weer gevuld.

Zaterdag stond weer een controle wandeling van wsvNOAD op het programma. Een van onze favoriete tochten: de Keiendorptocht. Altijd een schitterende wandeling maar het weer zit niet altijd mee. Lieke en ik hebben hier steeds weer herinneringen aan omdat zij met mij een keer deze wandeling wilde lopen. Nou, dat hebben we geweten. Van begin tot einde viel de regen met stortbakken naar beneden. In de omgeving van Bocholtz loop je altijd wel door de velden en is er weinig beschutting. Aan schuilen hoef je helemaal niet te denken want het heeft de hele dag gegoten. Vandaag waren de voorspellingen niet slecht. De vroege ochtend was toch erg bewolkt, erger was het natte gras van de natte dag op vrijdag. Al na ongeveer 1,5 km ‘mochten’ wij een veldpad nemen waar het gras kniehoogte stond. Binnen de kortste keer hadden we al natte broek en sokken. Maar dat was nog niet alles want de wandeling ging enkel over bos- en veldpaden en overal was het vochtig. Een dikke 20 km door nat gras en modderige paden lopen valt niet mee. De zon brak door hetgeen echter niet op tijd was om het gras te drogen.

Powered by Wikiloc

Een week waar ik menig kilometertje heb afgelegd, 125 km, en waar ik met veel plezier terugkijk. Dit had ik een poos geleden niet meer gedacht te kunnen. Mijn gewichtsverlies is hier mijn redding geworden. Het gaat prima, weinig klachten en och ja na zo’n week wandelen ontstaat hier en daar wel eens een blaar.

1 reactie op Actief weekje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.