wandelaars in Heuvelland

Heuvelland wandeling

Aan het einde van onze vakantie is de Heuvellandse 4 daagse van start gegaan. De eerste 2 dagen heb ik verstek moeten laten  gaan. De zaterdag en zondag kon ik wel maar inschrijven is dan niet mogelijk. Voor mij maakt dat niet uit want ik hoef toch geen diploma, sticker of stempel. De organisatie mist zo echter inkomsten want ik maak wel gebruik van hun organisatie.

Ik besloot de 21km tocht te gaan lopen en parkeerde de auto precies waar de wandelaars kwamen richting Geulhem. Ik hoefde dus niet naar het inschrijfbureau en liep met de wandelaars mee. Na enige tijd flink doorgestapt te hebben ontdekte ik dat er een splitsing was maar dat ik op de verkeerde afstand zat. Dit was het parkoers voor de 28 en 42 km. Er zat niets anders op dan maar 7 km meer lopen. Het was een schitterende tocht. Veel door weilanden die normaal gesproken geen wandelpad hebben. Zo kom je nog eens ergens waar anders geen toegang toe is.  Het weer is zoals de hele zomer al prachtig met veel zon en hoge temperatuur. Extra drinken en zorgen dat je niet teveel zon op je hoofd krijg. Transpireren doe je toch en daar kun je enkel alleen maar tegen vechten door veel te drinken. Ik heb genoten.

Powered by Wikiloc

Zondag moest ik wel de 28 km afstand nemen want de 21 ging nu dezelfde route als ik gisteren met de 28 had afgelegd. Nu wel goed uitgekeken en naar de start gegaan. Vanaf het begin er maar een flink tempo op gezet want er was voorspeld dat het nog warmer zou worden dan zaterdag. Een grote hoed uit Kenia als hoofddeksel waar ik wat reacties op mocht ontvangen. Ook deze route had onvoorspelbare paden door bos en weilanden. Ik merkte nu wel aan het eind dat ik niet meer gewend ben om meer dan 25 km afstanden te lopen. Die laatste kilometers vraten aan mij. Dan maar wat meer rust en een kop koffie extra hetgeen wonderen deed.

De binnenkomst bij de finish was groots met erg veel keiharde muziek. Zo hard dat ik zelfs mijn hoortoestellen uit heb moeten doen omdat het pijn aan mijn oren deed. Waar dit nu voor nodig is? Ik trakteerde me op een lekker softijs want vond dat ik dit wel verdiend had.

Powered by Wikiloc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.