Turfpoel

Verzetje

Wat eigenlijk onze vakantie naar enkele Oost-Duitste steden zou zijn is veranderd in thuis blijven en ‘samen iets leuks doen’. Met de nadruk op samen. De omstandigheden noopten ons hiertoe. We maken vele uitstapjes en leggen bezoekjes af. Daar tussendoor klussen we wat en ik moet er zo nodig eens uit. De wandelschoenen roken als ik ze thuis aan de deur zet na mijn wandelingen. Het zijn niet altijd lange afstanden maar wel veel of vaak dat de wandelschoenen aan gaan.

luchtballon

Afgelopen zondag werd ik uitgedaagd om bij een bevriende wandelvereniging waarmee wij in een ‘wandelverband’ zitten een tocht te gaan lopen. In Opglabbeek, zo’n 45 minuten rijden met de auto, werd een wandelweekend georganiseerd door de “Heikneuters”. Eigenlijk wist ik het wel. Het werd 30 kilometer dwars door de heide lopen. Veel bomen en prachtige paadjes maar meer kan ik er ook niet over vertellen. Weinig afwisseling dus. Wel een mooie wandeling alhoewel ik meer van variatie hou.

Juist omdat ik weer vaak loop hoopte ik op mooie plekjes en wat aparte zaken tegen te komen. De rustpauze was er wel een. Een groot paardencentrum waar ook een internationaal springconcours gehouden werd. Wel apart maar mooi is toch wel anders. Veel dure en grote (sport)auto’s of terreinwagens. 

Mijn zinnen heb ik wel kunnen verzetten in deze natuur en rustige omgeving. Ik was vroeg vertrokken en voordat het startbureau open ging. Toch mocht ik al vertrekken om 6.50 uur. Door het hoge tempo liep ik bijna de hele route zonder iemand voor me en moest ik wel oppassen dat ik de routeaanduiding niet miste. 

Powered by Wikiloc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.