Fotografie

Benzenrade en Imstenrade

De herfst is ingetreden en toch was het een prima en mooie dag om een wandeling te maken. Na een ingrijpend toneelstuk gisteren over Alzheimer besloot ik om vandaag de natuur in te trekken. Ik woon gelukkig in een mooi stukje van Nederland, zonder chauvinistisch te zijn. Aan het begin van het Heuvelland aan de rand van het stedelijk gebied precies op de plek waar de grens van de 3 gemeenten van Parkstad: Landgraaf, Heerlen en Kerkrade bij elkaar komen. Dit is ook de plek waar je maar de ‘fiets- en voetgangersbrug’ hoeft over te steken om in het wandelgebied te stappen van de Caumerbeek. 

Imstenrade

Ik ken het gebied op mijn duimpje en om niet steeds dezelfde paden te betreden had ik op internet een wandeling opgezocht die mij naar de gehuchten Benzenrade en Imstenrade bracht. Ik had zoals gezegd echt geluk omdat de zon scheen en op maandagochtend het overal zó rustig is dat je niemand tegenkomt. Ik heb genoten van de omgeving en de natuur met de herfstkleuren al in aantocht.

Halverwege was ik toe aan een kopje koffie en zag ik een berichtje op WhatsApp verschijnen van onze vriendin die een aantal kilometers verder verbleef dat het daar regende. Ik stuurde deze foto naar haar maar voor ik mijn koffie op had was de bui al in Benzenrade. Hierdoor was ik genoodzaakt om nog maar een bakkie te nemen.

Heerlen in zicht

Na die mooie natuur op weg terug naar huis loop ik langs 2 Murals waar Heerlen inmiddels om bekend is geworden. Deze 2 prijken op de zijkant van flatgebouwen en vragen je aandacht. Kunst en natuur gaan prima samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.