boerderij

Zuyderland rondje

We moesten vandaag in Geleen-Sittard in het ziekenhuis zijn. Voor mij was dit een gelegenheid om daar ook in de omgeving even wat gaan wandelen. Ziekenhuis bezoeken word gekenmerkt door wachttijden tussen de afspraken door. Een van onze vriendinnen revalideert hier en is blij met wat afleiding en een bezoekje van ons.

kunstwerk bij Medisch centrum

Thuis heb ik nog even wat websites bezocht om een wandeling te downloaden op mijn GPS. Het toeval wilde dat er vlak langs de ziekenhuislocatie een wandelaar een tocht gepubliceerd heeft. De afstand is wat kort maar ik kan er altijd nog iets aan toevoegen was mijn gedachte. Zo gezegd en zo gedaan.

pater Karel
woning pater Karel

De route waar ik hem oppikte begon goed en voor mij een onbekend gebied. Toen ik echter op bekend terrein kwam viel het mij tegen daar het vooral over een fietspad eb langs een drukke weg liep. Een fietsersbrug die ik moest nemen bleek ook gesloten en gesloopt te zijn. Hierdoor moest ik toch mijn eigen weg gaan en belande zo bij pater Karel in Munstergeleen. Deze heilig verklaarde heeft hier gewoond in een nu prachtig monumentaal pand. Ik maakte hiervan een foto voor deze blog en dat trok de aandacht van een ambtenaar van de gemeente Sittard-Geleen en bij haar horende fotograaf. Ik werd gevraagd of ze mij mochten fotograferen terwijl ik nog een foto maakte van deze woning en als ik er langs wandelde voor publicatie doeleinden om de buurt te promoten. Ha, ha normaal ben ik de vrager voor de Eurode wandelbrochure en nu zijn de rollen omgekeerd.

Het werd tijd voor een kop koffie en een lunch bij de abdij van Abshoven waarna ik aan de terugtocht begon naar het medisch centrum om ook de vriendin nog wat afleiding te brengen. De route is zo toch nog goed bevallen al waren er soms wel wat mogelijkheden om het ‘natuurlijker’ te maken. Wie weet kan ik binnenkort de route zelf veranderen in een voor mij aantrekkelijk gebied.

Powered by Wikiloc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.