Selfkantbahn

Selfkantbahn

Al voor de zomer is de afspraak gemaakt om naar Gangelt te gaan. De bedrijfsleider van de Selkantbahn heeft ons, Piet Schillings en mij, uitgenodigd om bij hem te komen om de wsvNOAD website die hij gemaakt heeft aan ons ‘over te dragen’. Hij, NOAD-lid, heeft op dit moment geen tijd meer om deze bij te houden. Samen zijn Piet en ik al geruime tijd op de achtergrond actief om ons in te werken en de site te vernieuwen.

De zon schijnt heerlijk en het is al vroeg dat we op zondagochtend in Gangelt moeten zijn. Het is de laatste dag van het seizoen dat we met de trein mee kunnen. Het perron is al helemaal ingericht voor de ontvangst en de hal waar van het wagenpark staat nu vol met allerlei standjes. Wij werden echter in Gilgenrath verwacht en dat was ons ontschoten. Dus spoorslags naar het eindstation waar Harry ons al stond op te wachten. Met de eerste trein vertrokken we naar Gangelt terwijl Harry ons allerlei informatie gaf over deze vrijwilligersorganisatie en hun activiteiten. Een mooi project en een leuke ervaring. Bijzonder is om te zien hoe ‘vroegere machines’ nog prima werken. Niet alleen de locomotieven, rijtuigen maar ook de wissels en zelfs de kaartjesautomaten van destijds zijn hier nog functioneel.

De reden van deze afspraak was echter het omzetten van de website en na ruim 3 uur  entertainment moest er toen nog gewerkt worden. Druk werd er van alles genoteerd, geprobeerd en getest. We hopen dat het allemaal is blijven ‘hangen’ en dat we er nu mee aan de slag kunnen. Vanaf vandaag zal het moeten al blijft Harrie verbonden aan de vereniging en voor ons beschikbaar voor vragen en problemen oplossen. De omzetting van deze website naar een ander hostingsbedrijf wordt nu in gang gezet en we hopen binnenkort op de nieuwe server fris van start te kunnen gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.