Verandering

Vooraanzicht

Toch al weer een paar jaartjes gluur ik op websites naar een nieuwe woning. Niet fanatiek maar als ik even wat tijd heb of weg mijmer ga ik wat rondneuzen. Niet omdat ik of we weg willen maar om op de toekomst voorbereid te zijn.

Met veel plezier wonen we hier nu 30 jaar op een erg mooie locatie. Toen we hier kwamen wonen lag de woning aan een grote en drukke doorgangsweg. We hadden vrij uitzicht over akkers en zagen dagelijks fazanten, konijnen en veel vogels vanuit onze woonkamer. Inmiddels is er de Euregioweg aangelegd waardoor onze straat veranderd is in een verkeersluwe en in een rustige woonwijk is komen te liggen. Er zijn inmiddels woningen aan de overkant gebouwd. Gelukkig kijken we nog uit op een groenstrook met bomen. 

kastanjeboom in voortuin

De woning zelf heeft ook veranderingen doorstaan. De voortuin is behoorlijk veranderd en onderhoudsarm gemaakt. We zijn echter liefhebber van bomen en een sierlijke Canadese kastanjeboom met een prachtig gekleurde blad, is inmiddels een pronkstuk geworden. De gevel en de schouw aan de straatkant zijn bekleed met kunstwerken. Leibomen en een hekwerk zorgen voor de afscheiding. De achtertuin is klassiek aangelegd en heeft 3 terrassen om te genieten van de zon en/of de schaduw.

Waarom dan nu op zoek naar een andere woning? Het formaat van de woning met 3 verdiepingen is niet meer nodig. Het belangrijkste is echter de trappen die we dagelijks ettelijke keren moeten nemen. We willen meer op de toekomst voorbereid zijn. Hebben inmiddels een leeftijd dat er allerlei onhebbelijkheden optreden en trappen lopen niet meer vlotjes gaat. We willen zolang het kan van onze oude dag genieten. We denken dat dit het beste kan in een woning met de slaapkamer en badkamer gelijkvloers. Zodat we er samen echt oud in kunnen worden. Een kleine onderhoudsvriendelijke tuin met wat andere ‘eisen’ of wensen waar de nieuwe woning aan moet voldoen is onze droom nu.

https://www.funda.nl/koop/landgraaf/huis-40908867-kerkraderweg-233/

De tijd is nu aangebroken en we zijn er klaar voor. Er staan meer woningen te koop als je goed kijkt. In plaats van even vluchtig rondneuzen zijn we nu echt op zoek. Het blijft spannend of alles naar wens verloopt. Gaat de verkoop zonder problemen en vinden we op tijd iets nieuws zonder tussendoor ergens tijdelijk te moeten verblijven.  Weer een nieuwe fase in ons leven is aangebroken. Toch een beetje bijzonder.

zijgevel met tuinafscheiding

Een gedachte over “Verandering”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.