Kerstviering

kerstverhaal

Van onze vriendin hoorden we over het optreden van panfluit speelster Lot Huijnen. Zij speelde op 2e kerstdag in het Clemens domein. Dit is op zich al een bezoek waard en zeker met Kerstmis dachten wij. Maar we hadden al met weer een andere vriendin afgesproken dat we samen naar Lot gingen luisteren.

bedelaars

Werden we blij verrast dat er haast geen parkeerplek meer te vinden was. Hartelijk welkom geheten door ‘dorpsbewoners van Bethlehem’ kreeg ieder een penning in de handen hetgeen bepaalde in welke groep je terecht kwam om het kerkje te mogen en kunnen betreden. Vooraf werd je door de lokale herbergier van Bethlehem voorzien van een wafel met warme glühwein. De dorpsomroeper maande je om goed te luisteren naar het verhaal. De schaapjes, de dorpsbewoners, de engelen, de omroeper, de stadsgids en alle bezoekers waarden om de grot en het kerkje waar we plots oog in oog stonden met ene Jozef en Maria met hun ezel die op zoek waren naar onderdak.

Zij werden weggestuurd immers het was niet alleen in Oud-Merkelbeek druk bij het Clemenskerkje maar ook in Bethlehem. Muzikanten speelden wel vrolijk kerstliederen maar toch werden deze lieve mensen weggestuurd.

Wij mochten inmiddels naar binnen om te luisteren naar de gezongen liederen door het ‘Vocale Ensemble’ en de muziek van Lot met haar begeleiders. Een bijzondere verrassing om zo te midden van HET verhaal te belanden en te genieten van alle spelers. Door de drukte moest er geïmproviseerd worden en werden het aantal prachtig gezongen liederen ingekort. Toch een genot dat we hierbij aanwezig waren en hebben bij de uitgang de lokale ‘zwervers’ of herders voorzien van een gave als dank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.