Ritme oppakken

Na een bewogen periode met een verhuizing, had ik gedacht om vandaag het ritme weer op te pakken. Een zondagochtend met een zonnetje en in de middaguren regen is de voorspelling. Een niet al te lange wandeling was de planning. Georganiseerde tochten waren vandaag enkel in België. Geen zin om zelf een route uit te zetten reed ik naar Bilzen. De startlocatie staat niet vermeld in de wandelgids maar we weten uit ervaring dat dit meestal goed en ruim van te voren buiten het dorp al wordt aangegeven. Inderdaad ‘meestal’. Na wat rondgezworven te hebben een vroege dame die van de bakker terugkeerde aangeschoten om te informeren naar de wandeltocht. Ze kon me niet verder helpen dan maar bij de bakker naar binnen. Alle aanwezigen konden me wel vertellen dat het gisteren druk was in het dorp en dat iemand gezien heeft dat de bewegwijzeringsbordjes gisteren ook verwijderd werden. Tja, dan toch maar even verder zoeken. En jawel ik zie wel routemarkering hangen en volg deze met de auto tot ik niet verder kan. Wandelpaden zijn niet geschikt voor gemotoriseerd verkeer. Ik parkeer mijn Smartje bij de kerk op de parking en moet eigenlijk hoog nodig naar het toilet. Hier is echter echt niets te vinden om mijn behoefte te kunnen doen en of een drankje te nuttigen. Wel wordt ik aangesproken door nog meer zoekende wandelaars naar de startplaats. Een heeft net als ik het infonummer gebeld en kreeg eveneens een antwoordapparaat!
Door de aanhoudende drang besloot ik snel op weg te gaan en de markeringsbordjes te volgen en mijn GPS af en toe te raadplegen. In een weiland met wat bosschages heb ik de drang kunnen lozen en kon ik op mijn gemak de aangeduide route volgen.

Splitsing

Geen enkele wandelaar is te zien maar wel de routemarkering. Ik loop goed en besluit om de 10 km te lopen om langzaam weer het ritme en de conditie op te bouwen. Bovenstaande foto wijst toch niets op onduidelijkheid. Op deze weg zie ik echter geen bordjes meer staan wel tegemoetkomend. Heeft iemand de bordjes soms verdraaid? Aan het eind van deze weg op een kruising van wegen is geen enkel bordje meer te vinden. Wel heb ik een auto zien staan die wegreed toen ik aankwam. Zou die soms? Dan maar zelf een route gezocht en kwam enige tijd later weer bordjes tegen. Dit bleek achteraf de routeaanduiding van de 21 km en kwam weer uit bij de parkeerplaats waar mijn auto stond.

Aldenbiesen

Hier stonden inmiddels meer wandelaars zoekende naar de start. Ook had een wandelaar de 21 km bordjes gevolgd en had ook slechts een kleine 5 km gewandeld. Dat schiet niet op en ik besloot huiswaarts te keren met dank aan de organisatie. Thuis nog eens alles nagekeken en de informatie in de wandelagenda is anders dan op de website van desbetreffende vereniging. Die vermeld enkel een tocht op de zaterdag.

verborgen maar toch gezien
weg….of eigenlijk boomkruis

Powered by Wikiloc

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.