Eldorado in Eurode

Hoe mooi of zelfs mythisch kun je wonen?
Nadat we besloten hadden om een levensbestendige woning te gaan zoeken vliegen vele panden over het beeldscherm. Zo veel zelfs dat je haast radeloos wordt. Wij hadden geen speciale plaats of omgeving op het oog. Dan is de keuze groot. Met hulp van onze dochter die vanuit Kenia voor ons het internet afstruinende attendeerde zij op deze woning.
Na bezichtiging vielen we direct op dit pand en dan loopt het zoals het is gegaan. We wonen nu in ‘ons’ Eldorado. De betekenis heb ik opgezocht want ik wil weten waarom dit plekje deze naam heeft. El Dorado, een mythisch goudland, ligt voor ons niet in Zuid-Amerika maar in Eurode.  Een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse gemeente Kerkrade (Duits: Kirchrath) en de Duitse stad Herzogenrath (Nederlands‘s-Hertogenrade). De twee gemeenten vormen samen een symbolische “Europastad” Kerkrade. De naam is een samenvoeging van “Europa” en “Rode/Roda” van de ‘s-Hertogenraadse Burg Rode en de vroegere naam “Land van (’s Hertogen) Rode”.

Centro Meta

Een ideale woonplek voor ons. Midden in het centrum, dus op loopafstand van alle voorzieningen. Het gemeentehuis, de prachtige bibliotheek en schouwburg (Parkstad Theater), musea, winkels, supermarkten, horeca, banken voor geldtransactie’s, alle openbaar vervoer, het is er allemaal. Dan had ik als fervent wandelaar nog de wens om dicht bij de natuur te wonen zodat ik snel in een wandelgebied me kan amuseren. Eigenlijk had ik niet verwacht dat deze wens in combinatie met onze andere wensen gerealiseerd zou kunnen worden. Maar wat ligt deze woning ideaal. Zo dicht tegen het schitterende Wormdal en de Cranenweyer maar ook in het 3 bekendal: de Amstelbeek (Amstelbach), Crombacherbeek en de Horbach. Hét wandelgebied bij uitstek. De wandelbrochure 11 Eurode wandelingen, waaraan ik meegewerkt heb, gaat door dit gebied en ken ik op mijn duimpje.

Voor meer cultuur en ontspanning zijn de attracties Abdij Rolduc, kasteel Erenstein, Baalsbruggermolen, Burg Rode, ’t Elisabeth Stift, GaiaZoo,
Nieuw Erenstein, Snowworld, Mondo Verde allemaal op fietsafstand te bereiken. Grensoverschrijdend het Willy Dohmenpark, Burg Willemstein met het openluchttheater en de Elisenbrunnen in de stad Aken met zijn dom en rijke cultuur en winkels gemakkelijk en op korte afstand te bereiken.

We gaan genieten en hopen nog lang hier samen te wonen. We zijn blij dat we deze stap gezet hebben en hopelijk kunnen wij senioren hier écht oud worden en hoeven we niet meer weg.

6 gedachten over “Eldorado in Eurode”

 1. Heel veel gelukkige en gezonde jaren in jullie mooie nieuwe huis. Het ziet er heel mooi uit en zoals Angelo schrijft ook nog op een heel mooie plek. Vriendelijke groet, Nico en Marlies Derks

 2. Wat een mooi verhaal, fijn dat jullie zo’n bij jullie passende keus hebben gemaakt. Namens Maarten en mij, nog heel veel voortreffelijke woon jaren in jullie nieuwe huis en woonplaats, inburgeren zal wel niet nodig zijn,He?. Gr van de Molenweg.

 3. Een mooi huis op een ideale plek.we wensen jullie heel veel woonplezier geluk en gezonheid op deze mooie plek.
  Groetjes uit Schimmert.

 4. Wij wensen jullie heel veel plezier en geluk in jullie nieuwe woning. De beschrijving van de plek waar jullie gaan wonen en van de omgeving zou zo maar als een toeristische folder bij de VVV kunnen worden neergelegd. Prachtig.

 5. Ik wens jullie een hele mooie tijd op dit schitterende plekje, waar jullie nog lang van mogen genieten.
  Veel geluk, liefde en vooral gezondheid voor de toekomst die jullie tegemoet gaan.
  Liefs Wilmy.😘❤🌈

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.