menwedstrijden

Driving Event Zuid Limburg of zoals aangekondigd werd: “Het Nederlands Kampioenschap voor enkel en 2 span paarden zal dit jaar plaatsvinden op 2, 3 en 4 augustus op Equine Park te Hulsberg”. Dit leek ons wel wat om dat eens te gaan bezoeken.

Op vrijdag had ik wel een afspraak maar dit konden we goed combineren met dit evenement. Het was even zoeken maar in een groot weiland stonden wat auto’s en we zagen trailers die overduidelijk lieten zien wat er vervoerd werd. Er waren weinig mensen en eigenlijk alleen liefhebbers of berokken van de deelnemers. Hierdoor kwamen we snel in gesprek en kregen we goede itleg over de reglementen en het doel.

Ik was onder de indruk van de prachtige spannen en de ernst waarmee de oefningen werden uitgevoerd. Het is ook een groots kampioenschap en er hing voor de deelnemers veel van af. Omdat het niet druk was kon ik vrij dicht op het terrein bij de paarden en de koppels komen om wat foto’s te schieten. Geweldig om te zien hoe de paarden naar de koetsier luistert en hoe mooi synchroon de oefeningen werden uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.