Berichten zoeken

Voor de deur

Er wordt aan de voordeur gebeld en May roept mij dat er iemand is die mij wilt spreken. Dan stap ik in een onwerkelijkheid en besef niet wat er gebeurd. Nadat Lieke ‘gefeliciteerd’ juicht en me om de nek vliegt en begint te zoenen kom ik langzaam in de werkelijke wereld terecht. Het duurt echt minuten voordat ik echt werkelijk besef wat er gebeurd en door mij heen gaat. Het is niet de reclame van Gamma waar de dochter aanbelt en zegt ‘pap ik kom weer bij jou wonen’. Nee het is een ‘surprise’ omdat ik 73 jaar wordt en dochterlief helemaal speciaal naar Nederland is gevlogen o.a. om mij te feliciteren. Haar man en hun Mia achterlatend in Kenia om even een paar daagjes naar Nederland te vliegen om mij en haar beste vriendin te verrassen met een bezoekje voor beide verjaardagen.

Na een heerlijke dag samen te zijn en heerlijk hebben gepraat over elkaars leven en gedachten die ons aller bezig houden genoten van een lekkere etentje bij de lokale Griek . Steeds meer beseffend hoe bijzonder dit eigenlijk is om zo nog eens bij elkaar te zijn en gesprekken te voeren. Ik realiseer me steeds meer hoe fijn het is om 73 jaar te worden en dat ik dit moment echt moet koesteren en nemen.

De volgende ochtend op bed gewekt worden met een ontbijtje door dochter en ‘oma’ want zo noemen we elkaar tegenwoordig om uit te drukken hoe bijzonder fijn het is om grootouders te zijn. De volgende verrassing is dan een brunch in een speciaal restaurant en ik besef na wat appjes van kleinkind Lotte, Wendy en Joost dat zij er niet bij zijn en vraag me af of zij wel weten dat Lieke in het land is. Ik zwaai de deur open in het restaurant waar ik om de nek gevlogen wordt door onze Lotte. Zij feliciteert mij dan en zie ik pas haar ouders zitten. Het is dan pas echt heel erg bijzonder en natuurlijk jammer, maar begrijpelijk, dat Eddy en Mia er niet bij kunnen zijn. Wat een bijzondere verjaardag en realiseer me erg goed hoe fijn dit is om mee te mogen maken. Ik geniet in stilte, zoals dat bij mij past. Eigenlijk is dit niet onder woorden te brengen en huil ik zacht en zo dat niemand het merkt. Tranen probeer ik te onderdrukken en geniet van dit bijzonder moment en hoe fijn het is om zo lieve kinderen en aanhang te hebben. Eddy en Mia hebben dit mogelijk gemaakt en hebben Lieke gepusht om te vliegen. Wendy die geregeld heeft om vrij te zijn en zo ook de hele tijd bij ons te zijn voor mij, voor ons.

Erg speciaal en heel bijzonder is dat May dit niet met mij gedeeld heeft. Meer dan 50 jaar met elkaar denk je dat je geen verrassingen meer voor elkaar hebt. Ik bedoel geheimen want een verrassing was het zeker en ik heb er helemaal geen weet van gehad. We praten al langer met elkaar over ons 50 jarig huwelijk dat we dit jaar samen gaan beleven. Invulling is lastig en de ideeĆ«n lopen wat uit elkaar en na dit bijzonder moment is het enkel nog lastiger om iets ‘speciaals’ te doen. Misschien is het wel heel erg speciaal om alleen iets samen te doen net zo als 50 jaar geleden. Genieten met ons tweetjes van het bijzonder moment toen we ‘ja’ tegen elkaar zegden. Wie weet en we weten nu nog beter dat we bijzonder zijn.

1 reactie op Voor de deur

  1. O Angelo ik begrijp jou zo goed. Dit is echt iets wat wij ook mee maken niet in die zin dat wij een dochter ver weg hebben wonen, maar gewoon hoe je alles beschrijft. Ik denk qua leeftijd dat het allemaal veel gevoeliger ligt. šŸ˜˜šŸ˜˜

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.