Berichten zoeken

Gouden bruiloft

We hebben steeds ons jubileum gevierd. Mooie momenten om bij stil te staan. Een bijzondere gebeurtenis en wat is er in deze periode een hoop gebeurd. Dit jaar is het een feit dat we 50 jaar geleden elkaar het ‘ja’-woord gegeven hebben. Nu weten en merken we dat deze jaren bijzonder zijn.

Een feest om stil te staan bij deze gebeurtenis? Dat is geen gemakkelijke klus meer. De kinderen wonen niet dichtbij en het is een opgave om het zo te organiseren dat zij beiden erbij kunnen zijn. Toch is het hun gelukt dat het hele gezin een weekend samen te zijn.

Een weekend elders, zodat niemand zorgtaken had en we echt met ons allen konden genieten. Het werd America! Of toch Mondo Verde? Kleindochter Lotte, 12 lentes, had aan opa gevraagd om haar te tippen als daar het El Mundo festival georganiseerd werd. Zij wilde er graag heen en nu bleek dat precies samen te vallen in het enige weekend dat onze kinderen samen met ons konden zijn. Wat is er leuker om iets te doen wat de kleinkinderen leuk vinden? Als Mia, 9 jaar, het evenement niet leuk zou vinden zijn er genoeg andere attracties. Wel even een dingetje om vanuit Kerkrade eerst naar America (lees Horst-America) te reizen om vervolgens de volgende dag weer terug naar Landgraaf te rijden. Vervolgens ah eind van de dag weer naar America om daar van de rust te genieten. Wij wisten niet dat het een tropische dag zou zijn en dat het werkelijk bloedheet werd. Het mocht de pret niet drukken en het was een bijzondere dag. Wij allen hebben erg genoten.

Bij ons is het een traditie om gebeurtenissen samen te vieren met familie, vrienden en bijzondere bekenden. Altijd wel even een lastig moment om te kiezen wie we wel en wie we niet uitnodigen. Dit gewoon om het simpele feit dat het logistiek niet mogelijk is om dan met iedereen persoonlijk contact te hebben. Deze keer hebben we gekozen voor Mijn Lunchcafé in Landgraaf. Hun doelstelling spreekt ons erg aan en wij willen dat graag ondersteunen. Daarnaast is dit een bijzondere plek omdat mijn vader in dit gebouw (OVS=ondergrondse vakschool) zijn beroep geleerd heeft en ik op een steenworp afstand mijn jeugd heb doorgebracht. Het is een mooie ruime gelegenheid met een echt huiselijke inrichting. Wat past nog beter bij ons dan zo’n plek?

Een heerlijke en erg gezellig middag met eerst een barbecue en gezellig kennismaken met elkaar of herinneringen ophalen. Daarna werd er een ‘fotowall’ ingericht door eigen meegebrachte herinnering aan ons, het gouden bruidspaar. De foto’s maar ook de bijgeschreven teksten bleek een succes om met elkaar in gesprek te raken. Daarna werd een fotoserie getoond die ik gemaakt had waarbij wij toonden hoe we met onze familie en vrienden in contact zijn gekomen. Helaas zijn er een aantal niet meer ‘onder ons’ maar zo waren ze er wel bij. De professionele Barrelhouse Jazzband opende het laatste uur met heerlijke swingende nummers. De pauze werd door Joost benut om ons toe te spreken. Hij heeft ons werkelijk weten te beroeren en hij vond dat we hem en Lieke goed opgevoed hebben en voldoende ruimte gegeven hebben voor zijn/hun ontwikkeling en meningsvorming. Als aandenken heeft hij de speech in een papieren versie enkel aan ons jubilarissen overhandigd. Een knap staaltje en mooie blijvende herinnering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.