Berichten zoeken

After Corona-periode

Ondanks de prikken die ik keurig gehaald heb om geen Corona op te lopen op mijn leeftijd en toch wel behoorlijke medische pathologie is het me niet gelukt hiervoor gespaard te worden. Toen ik de laatste prik kon gaan halen kreeg ik gordelroos en werd geadviseerd de prik niet te nemen. Na een aantal weken herstellend van de gordelroos bleef ik klachten houden bij een kleine inspanning, was ik steeds doodmoe etc. Ik besloot niet af te wachten en maakte een afspraak bij de huisarts die me met spoed met een ambulance naar de Spoedeisende Hulp liet brengen. Het bleek Corona!

Na een vervelende periode en inmiddels meer dan een half jaar verder ben ik nog niet hersteld maar schijnt wel aan de horizon weer het licht. Met veranderde medicatie en veel onderzoeken begin ik nu weer te merken dat ik de conditie weer moet opbouwen. Twee keer in de week in een uur 1,5 km zwemmen en dagelijks wat wandelen merk ik dat er verbetering komt. Mijn overgewicht ga ik te lijf met een “Lifestyle programma” van maar liefst 2 jaar. Of je op een leeftijd van 70+ nog verandering kunt brengen in de eetgewoonte die mij destijds (50 jaar geleden) op medische gronden geadviseerd is? We zullen het zien.

Mijn activiteiten heb ik aangepast aan mijn mogelijkheden. De wandelvereniging is opgeheven, het wekelijkse wandelgroepje loopt nu te snel, het fotograferen ging niet met mijn voorliefde voor natuur en ga zo maar door. De stamboom en het genealogisch gebeuren is flink bijgewerkt en hierin ben ik een stuk actiever geworden. Honderden tot duizend bidprentjes gescand en geïndexeerd online geplaatst. Nu actief de begraafplaatsen in de buurt aan het bezoeken. Nee niet zoals de buurman vermoedde dat ik een eigen plekje aan het uitzoeken ben. De grafzerken worden gedigitaliseerd en geïndexeerd en eveneens online geplaatst voor het nageslacht maar nu in het bijzonder voor de genealogen. Ik heb prachtige exemplaren en kunstwerken vastgelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.