rivier

Vakantie naar de kust in Normandië 2013

Picknick

Onze vakantiebestemming was weer eens niet bekend toen we in de camper stapten en de straat uitreden. Wij vinden dat het fijnst, géén zorgen vooraf over plaats, weer, reservering, tijd van aankomst etcetera. Al rijdend wordt er een planning gemaakt en we besloten richting Frankrijk te gaan omdat het weer daar het bestendigst leek en wij eventueel weer snel naar huis zouden kunnen indien dit noodzakelijk zou zijn. De medische problemen van het voorjaar hadden ons dit keer daartoe gedwongen. Zoals te zien voelden we ons al snel op ons gemak zodra we de Franse grens overschreden hadden.

Bedelaar

Vanaf Amiens zijn we de Somme blijven volgen tot de monding in de baai bij Saint-Valery-Sur-Somme en Le Crotoy. Deze plek trekt ons sinds we hier met de wildwaterkayak vereniging ons voorjaarskamp hielden. Het is een liefelijk plaatsje met een prachtige natuur. Bij Le Crotoy is een mooi vogelpark te bezichtigen en de fietstocht van 10 km tussen beide dorpjes is steeds weer fascinerend. Bij eb valt de baai geheel droog en is het een mooi gezicht om de watervogels te bekijken vanuit het toeristentreintje tussen de genoemde dorpjes.

toeristentreintje

Vieuw

vuurwerk

De laatste vakantiedag in het buitenland hebben we nog een domper gekregen. In Bergen/Mons wilden we verblijven op de stadscamping die helaas gesloten was wegens renovatie. We besloten toen om de camper op een parkeerplaats te zetten. Na in de stad met mijn LINKER  hand over het hoofdje van het aapje gewreven te hebben dat in de muur is ingemetseld bij het stadhuis doet de legende de ronde dat het geluk brengt. Toen wij echter bij de camper arriveerden zag ik al op afstand dat het raampje open stond en wij ongenode gasten op zoek naar geld in de camper hadden gehad. Via het geforceerde raam had men toegang verkregen tot de camper en alle kasten aan een inpectie onderworpen. Gelukkig hadden wij de waardevolle zaken bij ons en hadden ze de rest, zoals navigatiesysteem en E-readers met rust gelaten. Na een poos in een Waals politiebureau doorgebracht te hebben zijn we naar een camping in het mooie Limburgse plaatsje Mechelen te rijden om ons daar aan te sluiten bij een schoonbroer met echtgenote op een boerderijcamping. Na alle indrukken verwerkt te hebben en een nachtje en dagje in het Heuvelland is de camper weer uitgeruimd en draait de wasmachine weer op volle toeren.

Zie hieronder indrukken van deze trip.

 

Een gedachte over “Vakantie naar de kust in Normandië 2013”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.