Dag 1: Landgraaf (NL) – Visé (België)


Notice: WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De parameter $l10n moet een array zijn. Gebruik in plaats daarvan de functie wp_add_inline_script() om willekeurige gegevens aan scripts door te geven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /home/angelo/domains/angelmay.nl/public_html/blog/wp-includes/functions.php on line 5776

Notice: WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De parameter $l10n moet een array zijn. Gebruik in plaats daarvan de functie wp_add_inline_script() om willekeurige gegevens aan scripts door te geven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /home/angelo/domains/angelmay.nl/public_html/blog/wp-includes/functions.php on line 5776

Notice: WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De parameter $l10n moet een array zijn. Gebruik in plaats daarvan de functie wp_add_inline_script() om willekeurige gegevens aan scripts door te geven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /home/angelo/domains/angelmay.nl/public_html/blog/wp-includes/functions.php on line 5776

Notice: WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De parameter $l10n moet een array zijn. Gebruik in plaats daarvan de functie wp_add_inline_script() om willekeurige gegevens aan scripts door te geven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /home/angelo/domains/angelmay.nl/public_html/blog/wp-includes/functions.php on line 5776

Notice: WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De parameter $l10n moet een array zijn. Gebruik in plaats daarvan de functie wp_add_inline_script() om willekeurige gegevens aan scripts door te geven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /home/angelo/domains/angelmay.nl/public_html/blog/wp-includes/functions.php on line 5776
Geplande route: 45 km

Dag afstand: 43.3 km  Totaal afgelegd: 43.3 km
Van              naar       via              via               via               via                 via
Landgraaf     Visé    Kerkrade Horbach Bocholtz   Oirsbach  Mamelis Vijlen Hurperich Epen Teuven La Planck Kattenroth ‘sGravenvoeren  Bernaux
Gemiddelde snelheid: 5.1 km/uur
Bewogen gemiddelde snelheid: 5.9 km/uur
Minimum hoogte: 57.5 m
Maxcimum hoogte: 255.5 m
Weertype: zonnig
Temperatuur: 11-15 graden Celsius
Lichaam: naar omstandigheden goed (vertrokken met lichte longontsteking en antibiotica
Geest: ontspannen en vol goede moed
Ervaringen: geweldig met deze groep wandelaars begeleid te worden, vrienden, collega’s van ons beiden, en NOAD leden
Bijzonderheden: hazelslangetje en nogal wat patrijzen gezien. De voerstreek is erg mooi!
Verblijfplaats: Visé

Verblijfplaats:
ViséNorbikse oetsjpraak Vizè mèt d’r klemtoeën op d’r örsjte lettergreep (Welsj VizéFraans ViséNederlands Visé en Wezet) is ‘n sjtad in de provincie Luuk op ’t Belsj haoverwaegs Luuk-Mestreech, gelaege an twieë zieje van de Maas. ’t Is de ènnige Welzje sjtad die an Nederland grenst mae da waal in ’t sjtroomgebied van de Maas. Visé wert ooch de Ville de l’Oie [1] geneumd. De sjtad haat ’n oppervlakte va 27,99 km² en tèlt roond de 17.000 inwuëners.

In Visé sjtopt eeder oor d’r intercity tösje Mestreech en Luuk. Um ’t haof oor vieërt ‘ne sjtoptrein.
Sinds de fusie in 1977 ömvat Visé de volgende kerne: ArgenteauCheratteLixheRichelle en Ternaaie of Lanaej (Lanaye).

dag 1

Het was een schitterende dag. Het weer was geweldig. Prachtig zonnig en flinke temperaturen. Voor mij was dit niet zo erg gunstig. Met een nog sluimerende longontsteking transpireerde ik hevig en moest uiteraard ivm de temperatuur oppassen dat ik niet te luchtige kleding aandeed. Hierdoor was de transpiratie nog heviger en merkte ik dat ik dit onvoldoende bij gedronken kreeg. Gelukkig had wsvNOAD drankposten georganiseerd en ik denk dat ik mijn eentje deze “los” gemaakt heb. Wat een dorst. Toch was het nog te weinig en voelde ik krampen optreden die ik gelukkig op tijd onder bedwang kon houden. Het was heftig maar zo mooi!

Het vertrek bij ons thuis was overweldigend. Op het kaartje is overigens om privacyredenen niet te zien dat ik vanaf hier vertrokken ben. Het huis was vol en er werd gezellig gekletst en de NOAD leden mengden zich onder onze vrienden en collega’s en alles klikte gewoon want het doel was eensluidend. Heel erg warm en dat voelde meteen goed. De broodjes waren heerlijk, te veel eitjes en de koffie en thee ging er goed in. Heel erg fijn. Met zo’n 18 personen werd rustig naar Bocholtz gewandeld en daar zat een afvaardiging van het bestuur van Stichting Jonathan me op te wachten. De pastoor kwam en de koffie met vla nam gretig aftrek. Geweldig was de afstempeling door de pastoor en zijn bede en wijding van de attributen die we gekregen hadden van de collega’s en vrienden en buren voor een behouden route. Voordat we naar buiten gingen voor een gebed bij de heilige Jacobus die in de muur van de kerk een plaatsje gekregen heeft. Nel Coumans, de ere voorzitter van Stichting Jonathan vroeg nog het woord en vertelde over het ontstaan van de stichting en hoe blij men was met deze sponsoring en voor de fietsen/motorfietsen en eventueel een waterput.Daarna vertrokken we met 14 wandelaars richting Visé. Het was zeer indrukwekkend. Een geweldig goede sfeer, een mooie tocht met geweldig weer en erg afwisselend. Onderweg werden we goed verzorgd door wsv-NOAD op 2 plaatsen met meer dan voldoende foerage.

Ga naar Dag 2

Klik op onderstaande foto voor meer

Een gedachte over “Dag 1: Landgraaf (NL) – Visé (België)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.