Dag 3: van Odeur naar Niel-bij-Sint Truiden


Notice: WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De parameter $l10n moet een array zijn. Gebruik in plaats daarvan de functie wp_add_inline_script() om willekeurige gegevens aan scripts door te geven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /home/angelo/domains/angelmay.nl/public_html/blog/wp-includes/functions.php on line 5776

Notice: WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De parameter $l10n moet een array zijn. Gebruik in plaats daarvan de functie wp_add_inline_script() om willekeurige gegevens aan scripts door te geven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /home/angelo/domains/angelmay.nl/public_html/blog/wp-includes/functions.php on line 5776

Notice: WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De parameter $l10n moet een array zijn. Gebruik in plaats daarvan de functie wp_add_inline_script() om willekeurige gegevens aan scripts door te geven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /home/angelo/domains/angelmay.nl/public_html/blog/wp-includes/functions.php on line 5776

Notice: WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De parameter $l10n moet een array zijn. Gebruik in plaats daarvan de functie wp_add_inline_script() om willekeurige gegevens aan scripts door te geven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /home/angelo/domains/angelmay.nl/public_html/blog/wp-includes/functions.php on line 5776

Notice: WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De parameter $l10n moet een array zijn. Gebruik in plaats daarvan de functie wp_add_inline_script() om willekeurige gegevens aan scripts door te geven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /home/angelo/domains/angelmay.nl/public_html/blog/wp-includes/functions.php on line 5776
Geplande route: 45 km

Dag afstand: 28,3 km Totaal afgelegd: 99.8 km

Van              naar       via       via      via                 via     via      via       via      via
Xendremael Berloz Odeur Komexhe Fize-Le-Marsal Oreye Bergilers Oleye Bettincourt
Gemiddelde snelheid: 5.7 km/uur
Bewogen gemiddelde snelheid: 6.3 km/uur
Minimum hoogte: 60.2 m
Maximum hoogte: 135.6 m
Weertype: droog, bewolkt, winderig en fris
Temperatuur: max 7 graden Celsius (snachts 0 graden Celsius)
Lichaam: goed. Nog steeds last van linker knieholte. Banden, pezen?
Geest: Prima!
Ervaringen: veel akkers en nog steeds fruitbomen. In dorpscafé (dronken) boer ontmoet die ons aanbood om op zijn boerderij te komen staan met de camper. Hij zou ook wandelaar zijn én later vertelde hij ook naar Santiago gelopen te hebben!
Bijzonderheden: rustplaats onderweg bij kasteel. Zeer mooi. Credentialstempel gehaald bij gemeentehuis te Gullicom.
Verblijfplaats: Niel-Bij-Sint-Truiden

dag 3

Met goed bewolkt en droog weer vertrokken. De route liep door het stroomgebied van de Geer, een mooie beek. Mooie route door akkers en fruitboomgaarden. Onderweg paar mooie gebouwen gezien. De Belgen bouwen of verbouwen veel en maken er mooie huizen van. Weinig mensen ontmoet onderweg en we hebben samen afgesproken bij het kasteel van Jeuk waar we een kop koffie gedronken hebben. Een mooi oud maar bijna vervallen kasteel en een prachtige kapel en oude boerderij. Op vele voorgevels van huizen zijn kleine Maria kapelletjes hetgeen een aparte sfeer uitstraalt.

In het dorp Montenaken in een plaatselijk café ontmoeten we een paar cafégangers die daar bijna continue verbleven. Aan de praat geraakt met een luidruchtige boer die ons aanbood om onze camper op zijn boerderij te plaatsen geheel gratis. Het was 2 km verder van het café en ons eindpunt. Het aanbod werd aangenomen en de route voor de komende dag is aangepast.

Van de gelegenheid gebruik gemaakt zijn we naar Gingelom gefietst om daar bij het gemeentehuis mijn 2de credentialstempel te halen. Het weer was immers goed maar wel erg koud hetgeen vooral door de wind veroorzaakt werd.

Verblijfplaats: Niel-bij-Sint-Truiden

Ga naar dag 4

Klik op onderstaande foto voor meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.