Dag 4: van Niel-bij-Sint-Truiden naar Jodoigne (Geldenaken)


Notice: WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De parameter $l10n moet een array zijn. Gebruik in plaats daarvan de functie wp_add_inline_script() om willekeurige gegevens aan scripts door te geven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /home/angelo/domains/angelmay.nl/public_html/blog/wp-includes/functions.php on line 5776

Notice: WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De parameter $l10n moet een array zijn. Gebruik in plaats daarvan de functie wp_add_inline_script() om willekeurige gegevens aan scripts door te geven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /home/angelo/domains/angelmay.nl/public_html/blog/wp-includes/functions.php on line 5776

Notice: WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De parameter $l10n moet een array zijn. Gebruik in plaats daarvan de functie wp_add_inline_script() om willekeurige gegevens aan scripts door te geven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /home/angelo/domains/angelmay.nl/public_html/blog/wp-includes/functions.php on line 5776

Notice: WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De parameter $l10n moet een array zijn. Gebruik in plaats daarvan de functie wp_add_inline_script() om willekeurige gegevens aan scripts door te geven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /home/angelo/domains/angelmay.nl/public_html/blog/wp-includes/functions.php on line 5776

Notice: WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De parameter $l10n moet een array zijn. Gebruik in plaats daarvan de functie wp_add_inline_script() om willekeurige gegevens aan scripts door te geven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /home/angelo/domains/angelmay.nl/public_html/blog/wp-includes/functions.php on line 5776
De geplande rustdag is een wandeldag geworden. Van Niel-Bij-Sint-Truiden naar Jodoigne .
Afgelegde route: 24.43 km

Jodoigne is een behoorlijke plaats. De weg erheen is wat eentonig door de vele akkers en weinig begroeiing en bomen. De route is tamelijk vlak.Mijn 58e verjaardag zo vieren heeft iets speciaals. Alleen onderweg zonder familie en een lieve vrouw die me verwent met lekkere koffie en koek. Onderweg kwam een tegemoetkomende auto die vaart minderde en de chauffeur begon in het voorbij gaan te klappen! Dat sterkt. De route ging wat over lange verharde wegen en af en toe door veldwegen. De vele SMS-jes onderweg ivm mijn verjaardag doen dan goed en ook telefoontje van zoon Joost en dochter Lieke en Eddy.

Het weer speelde goed mee en het is heerlijk om in de zon te lopen. Merkte wel dat ik iets langzamer liep dan normaal maar dat mag de pret niet drukken per slot van rekening liep ik te genieten. Het valt dan niet mee als je met de realiteit oog in oog komt te staan en een dood hertje vindt langs de weg.

Een rustpunt was het museum dat we bezocht hebben hetgeen vooral over de lokale streek ging. Ik stopte er om mijn grote behoefte te kunnen doen en er was een café bij. Herhaaldelijk werd ik erop gewezen dat het géén café was maar een museum, dus besloot ik dit te bezoeken en May hier heen te dirigeren. Het was wat rommelig maar zo op je verjaardag ook nog wat aan cultuur te doen geeft net dat ietsje extra aan een voettocht.

Dag afstand: 24.43 km      Totaal afgelegd: 124.2km

Van                             via         via          via       via                 via
Niel-Bij-Sint-Truiden     Landen Racourt Linsmeau Hélicine Pietrain Jodoigne
Gemiddelde snelheid: 5 km/uur
Bewogen gemiddelde snelheid: 6.0 km/uur
Minimum hoogte: 30.4 m
Maximum hoogte: 147.8 m
Weertype: zonnig met beetje bewolking en wind
Temperatuur: 2 tot 6 graden Celsius
Lichaam: nog steeds speelt de knieholte me parten. Laatste antibiotica voor de longontsteking genomen.
Geest: prima
Ervaringen: dood hertje gezien langs de kant vd weg. Mooie kastelen.
Bijzonderheden: Museum van oudheden uit de streek bezocht. Tussen de middag gepicknickt met May in de camper. ‘sAvonds bij de Italiaan gegeten.
Verblijfplaats: Jodoigne of Geldenaeken
Ga naar dag 5

Klik op onderstaande foto voor meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.