Dag 5: van Jodoigne naar Bierges

Deze dag zat alles tegen. Al bij het opstaan kreeg ik mijn GPS niet geladen en gestart. Hij had kuren! zonder GPS kan ik echter de route wel vergeten. Ook onderweg vond hij de route niet en heb ik heel wat kostbare tijd verloren aan dat “kloemel”. De zon scheen wel maar het was koud en mijn handen konden deze temperatuur niet goed hebben. Uiteindelijk flink verlopen en ging het ook allemaal niet lekker. Je merkt zo’n jaartje ouder worden direct, dacht ik. Als dat ieder jaar zo gaat kan ik beter stoppen met wandelen want voor ik dan vertrokken ben moet ik al weer terugkeren. De route was wel bijzonder mooi hetgeen veel goed heeft gemaakt. Door allerlei veldwegen en rustige binnenwegen. Ook is de akkerbouw bijna veranderd en nu is de natuur een stuk mooier door de bosbouw en ook de heuvels. Dorpjes liggen mooi in het dal of juist boven op een heuvel. de kerktorens steven er meestal boven uit. Soms moet ik echter langs drukke uitvalswegen lopen waarvan ik behoorlijk baal en ik dit als storend ervaar. Uiteindelijk ook nog wat problemen om May terug te vinden op de afgesproken plaats dat ik maar niet kon vinden. Ze stond bij de kerk boven op een berg in het dorp maar ik stond warempel 50 meter er vandaan maar dan wel beneden aan de berg en kon onmogelijk de kerktoren zien. Het is toch nog goed gekomen……gelukkig anders had ik in ieder geval een probleem gehad.
Uiteindelijk hebben we een iets aangepaste route genomen omdat deze mooier is. De afstand is ongeveer hetzelfde en heb tot vandaag precies afgelegd wat ik ook had willen afleggen alleen zonder rustdag.

dorpshuis

Hoor dat het Gastenboek nog steeds niet functioneert. Kan er nu niet heen kijken maar zal mijn best doen om eventueel een andere weblog te activeren voor jullie. Via mijn mailadres ben ik wel te bereiken en dat is fijn ook.

De geplande afstand is: 42 km.

Dag afstand: 28.21 km   Totaal afgelegd: 152.44 km

Van                      naar                 via                via                 via
Jodoigne Lathuy Pietrebas Grez-Doiceau Biez Bonlez Dion-Le-Mont Wavre Bergier
Gemiddelde snelheid: 4.5 km/uur
Bewogen gemiddelde snelheid: 5.5 km/uur
Minimum hoogte: 14.1 m
Maximum hoogte: 132.1 m
Weertype: van alles wat maar meestal zonnig. Sneeuw, hagel, regen, bewolkt, winderig.
Temperatuur: 8-10 graden celsius
Lichaam: gaat minder goed, wordt zwaarder.
Geest: balen!
Ervaringen: mooie natuur, eerst landerijen, akkers maar later ook wat bosjes en heuvelachtig, met mooie dorpjes en binnenwegen.
Bijzonderheden: Mooie vergezichten.
Verblijfplaats: Bergier

dag 5kaartje:

Ga naar dag 6
ochtendgloren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.