Dag 6: van Bergier naar Braine-Le-Chateau (Kasteelbrakel)

 Geplande route: 40 km. Afgelegde route: 34.06 km

pelgrimsplaats

Het had ‘snachts goed geregend en het was koud. Het vertrek beloofde niet veel goeds, maar …. ik vertrok droog en het bleef droog. Enkel het laatste uur begon het te miezelen en uiteindelijk ook te regenen. De gehele dag genoten van het goede weer. May heeft me onderweg ontmoet bij een heel leuk idyllisch gehuchtje van een stuk of 6 huizen met wel een behoorlijke grote kerk. De kerk was leuk ingericht met een grote tafel in het midden en stoelen, veel stoelen, er omheen. Er was iemand aanwezig en die vertelde ons dat deze opstelling was ivm witte donderdag en het gezamenlijk nuttigen van het laatste avondmaal.

De route van vandaag was bijzonder fraai. Mooi afwisselend en langs vele paden en weinig wegen. Ook een aantal holle wegen en aardig wat heuvels hetgeen ook wel te zien is aan het hoogteverschil. May belde of ik ergens op een hoge top een leeuw kon zien want zij was daar en ging naar boven op de top. Dit bleek het gedenkteken te zijn van de slag om Waterloo. Ik kwam hier ook langs en we hebben daar geluncht. Heel bijzonder.

Aan het eindpunt bij de VVV op een parkeerplaats bij het kasteel werd de camper gestationeerd. Dit werd echter door een echtpaar dat 2 jaar geleden de Saint Jacques route gelopen had niet getolereerd en we moesten bij hun voor de deur onze camper stallen mét gratis stroom. Dat sla je dan toch niet af. De mevrouw sprak Vlaams en vertelde honderd uit over hun ervaringen. We hebben de camper vlak tegen een kapelletje neer gezet en er uiteraard een kaarsje brandend in gezet voor een van onze vrienden die dat gevraagd heeft! Een bijzondere ervaring en alweer gastvrije mensen.

Dag afstand: 34.06 km   Totaal afgelegd: 186.5 km
Van               naar               via            via               via          via            via

Bergier Lasne-Chapelle-Saint-Lambert Lasne Braine L´Alleud Braine-Le-chateau
Gemiddelde snelheid: 4.9 km per uur
Bewogen gemiddelde snelheid: 5.6 km/uur
Minimum hoogte: 52.3 meter
Maximum hoogte: 142.4 meter
Weertype: droog en zonnig tot 1 uur voor einde en toen regen!
Temperatuur: vanmorgen 3 graden en in de middag ongeveer 7 graden
Lichaam: gaat beter. Voel knieholte wel nog maar geen last.
Geest: Gaat duidelijk berg op en beïnvloed mijn lichaam
Ervaringen: Via de Information (VVV) werd een mevrouw op de hoogte gebracht van onze tocht. Zij kwam ons halen bij de camper en we moesten bij hun voor het huis komen staan.
Bijzonderheden: Napoleon ontmoet bij Waterloo
Verblijfplaats: Braine-Le-Chateau (Kasteelbrakel)

dag 6

Powered by Wikiloc

Ga naar dag 7

Klik op onderstaande foto voor meer

s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.