Berichten zoeken

Sponsoractie Stichting Jonathan

De hierover gepubliceerde artikelen zijn te bekijken via de hieronder
aangegeven links:
  • Stichting Cicero heeft in het instellingsblad voor de medewerkers ruime aandacht in 2 grote artikelen geschonken aan mijn wandeling en aan ons sponsoractie. Lees het laatste artikel ‘In het zonnetje (pag 18)’ en bekijk de foto’s
  • Voor het artikel dat over de wandeling en de sponsoractie geplaatst is op de website van het Atrium ziekenhuis (Stichting GOZL) . Deze link is inmiddels verwijderd..
  • In dagblad ‘De Limburger’ editie Parkstad stond een gecombineerd artikel met 2 andere wandelaars.
  • Bekijk de Nieuwsbrief van Stichting Jonathan.

Stand van zaken Sponsoractie:

Zo’n € 8.250,– is het totaal bedrag geworden dat wij hebben opgebracht voor de Stichting Jonathan!

We zijn hier héél erg blij mee. Het is fantastisch te ervaren welke steun het project krijgt. Schroom niet om ook nu nog te storten of te geven, immers de noodzaak voor deze doelgroep blijft bestaan..

Een fiets mét uitrusting kost € 150,– en gaat 3 jaar mee; een motorfiets kost € 450,-. Er zijn een aantal fietsen en een paar motorfietsen noodzakelijk voor het epilepsieproject. Daarnaast heeft de stichting de wens om een waterput aan te leggen waar de plaatselijke bevolking schoon water kan komen halen. De aanleg en het onderhoud hiervan was financieel niet haalbaar. Wellicht kunnen wij deze wens in vervulling laten gaan. De kleintjes in Zambia zullen er ons zeker dankbaar voor zijn!

Voor iedere  € die ik ontvang loop ik 1 kilometer voor deze Stichting Jonathan. Uiteraard helpen jullie mij beide doelen , het schenken van een groot aantal fietsen en Santiago de Compostela te bereiken. De fietsen zijn voor de vrijwilligers om hun doelgroep, de mensen met een verstandelijke handicap, te kunnen bereiken. Indien het te verwezenlijken is zou het schenken van ook een waterput de kroon zijn op deze actie. Wij gaan er voor en doen van alles om dit te bereiken.  Over dit project is meer te lezen op de website van de stichting en bij sponsoractie.

De voettocht naar Santiago de Compostela was voor mij een uitdaging. Ik werd gewaarschuwd dat met name geoefende wandelaars een flinke mentale en soms ook fysieke klap krijgen. Neem niet teveel voor en beperk de afstand per dag waren de aanbevelingen. Vanuit mijn sociale gevoel, opvoeding en instelling wil ik het prestatieve element koppelen aan het sociale. De Stichting Jonathan is opgericht vanuit een persoonlijk initiatief en het doorzettingsvermogen dat Nel Coumans getoond heeft en nodig is voor een dergelijke actie spreekt mij aan. Om mijn persoonlijk doel te bereiken zal ook ik mijn doorzettingsvermogen tonen. Ik heb een tweeledig doel namelijk zoveel geld op te halen voor Stichting Jonathan dat er genoeg fietsen gekocht kunnen worden voor alle vrijwilligers om de jongeren in Zambia met een verstandelijke beperking te kunnen bereiken en te helpen naast de uitdaging om de wandeling tot een goed einde te brengen en Santiago de Compostela te bereiken. Het sponsor bedrag kan gekoppeld worden aan een opdracht die ik voor de sponsor moet inwisselen bijvoorbeeld: een kaars offreren of een boodschap achterlaten in Santiago of onderweg in een kerk, kapel of kruis of andere gedenkwaardige plek iets verrichten. Het bedrag wat ik door het lopen verdien wordt gekoppeld aan het “Huisbezoekprogramma” waarvoor de fietsen dringend nodig zijn. Daarnaast is het mijn vurige wens en hoop ik ook nog voldoende geld voor een waterput bijeen te kunnen lopen.

Iets over de ‘loper’ en metgezel.

Angelo Verbrugge, geboren 1950 en gehuwd met May Verbrugge-Eijkemans. Twee inmiddels volwassen kinderen Lieke en Joost en hun partners Eddy en Wendy.
Angelo is werkzaam in de gezondheidszorg, van beroep verpleegkundige in de functie van manager/beleidsmedewerker in de Cicero Zorggroep (ouderenorganisatie) te Hoensbroek/Brunssum. May werkt bij Stichting Radar, dienstverlening aan mensen met een (verstandelijke) beperking, als algemeen staffunctionaris. Deze stichting verleent diensten aan mensen in de regio’s Oostelijk Zuid-Limburg en Maastricht-Heuvelland.

Angelo is actief lange afstandswandelaar en natuurliefhebber.
Voornemen:Te voet binnen drie maanden een tocht volbrengen vanaf Landgraaf (huisadres) naar Santiago de Compostela (Spanje). Deze tocht bedraagt ongeveer 2800 tot 3000 km. Periode: medio maart tot medio juni 2008 Route: Dwars door België, vervolgens de kustroute vanaf Normandië tot aan Santiago de Compostela. Reisgenote: May met de camper zorgt voor foerage,  allerlei hand- en spandiensten (wassen, koken) en de overnachtingen.

Goede doel: Fietsenproject Stichting Jonathan.
Families met kinderen met een ernstige verstandelijke beperking worden regelmatig bezocht door vrijwilligers en professionele staf om ze te ondersteunen bij de dagelijkse zorg en te hepen dat er ruimte is voor een veilige en warme plek voor het kind in de lokale gemeenschap. Deze vrijwilligers en professionals kunnen hun werk beter verrichten middels fietsen zodat ze hun families en kinderen beter kunnen bereiken.

Stichting Jonathan
Rijksweg 14-L
6267 AG  CADIER EN KEER
Telefoon (+31) 434073297 of  (+31) 433625702
stichtingjonathan@xs4all.nl
www.stichtingjonathan.nl

bankrekeningnummer: NL53RABO0138746834

Ga verder naar Wandelschema

1 reactie op Sponsoractie Stichting Jonathan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.