Dag 7: van Braine-Le-Chateau naar Silly (Opzullik)

Geplande route: 41 km Afgelegde route: 37.22 km

water op weg

Dit was een bijzondere dag. Het vertrek van mij…… het was gestopt met regenen, terwijl het de hele nacht gegoten had. De eerste uren heb ik gewandeld onder een voorzichtig voorjaarszonnetje maar met enorm veel wind. Het was echt zwoegen. De zon verdween soms achter flinke wolkenpartijen en dan was het echt koud. May werd uitgenodigd bij Jeanne en Jean en heeft hun “Saint-Jacques”-reis vernomen én een CD gekregen met hun reisfoto’s. Bijzonder aardige mensen, een hele ervaring hun hartelijkheid mee te mogen maken.

Ik liep door een sterk in hoogteverschil  terrein hetgeen ook wel te zien is aan de hoogtemeters die ik gemaakt heb. Een behoorlijk stuk volgde ik een stroompje waarvan ik de naam niet ken (Hellebeek?) dat ondertussen een flinke rivier geworden was door de vele regenbuien van de afgelopen dagen. De plaatselijke bevolking kwam er zelfs naar kijken en dat wil toch wel wat zeggen dacht ik zo. Vele weilanden waren onder gelopen en dienden als buffer. Het wandelen ging uitstekend en het tempo ook toch werd dit flink gedrukt door onder andere het steeds weer aan- en uitdoen van de regenkleding. Een hagelbuitje, zo over dacht ik soms, maar ondertussen wordt je zo erg nat dat ik dan maar weer alles aan deed en de windvlagen trotseerde. Na 10 minuten was het dan weer uitkleden en alles opbergen om goed mee te kunnen sjouwen. Je ziet dan echt weinig van de omgeving en vogels heb ik weinig of niet gesignaleerd. Wel een brave, lieve hond die mooi bij mij bleef waken toen ik van kleding deed wisselen. Eenmaal aangekleed wilde ik het pad vervolgen begon hij flink te blaffen alsof hij wilde zeggen: Blijf hier want dit is hondenweer!

wolken boven veld

Vandaag ook al weer voor de 2de keer nieuwe wandelslofjes onder de stokken moeten doen. Gelukkig heb ik er nog een aantal bij me en zijn de stokken goud waard, zeker nu met de knieproblematiek. Ik merk goed dat het verlicht.

In de regen/hagelbui was ik volgens mijn GPS aan het eindpunt maar volgens onze afspraak nog lang niet. Ik had wel al 30 km erop zitten maar we hadden afgesproken een dorpje 3 km verderop. Dan maar op mijn eigen ingebouwde antenne maar helaas die werkt niet meer al te best. Ik verliep me grandioos dus uiteindelijk May maar gebeld die  me toe gekomen is. Ik heb wel aardig wat kilometers afgelegd maar in de route is het niet te merken en zal ik me behoorlijk moeten gaan inspannen om dit goed te maken. Morgen de rustdag hier maar weer voor gebruiken. Het was Goede Vrijdag vandaag en dat was te merken aan het weer!

dag 7

Dag afstand: 37.22 km   Totaal afgelegd: 223,7 km
Van             naar         via           via            via              via              via
Braine-Le-Chateau Oirsquerq Quenust Rebeq Edingen Hoves Enghien Bassilly Silly
Gemiddelde snelheid: 4.9 km/uur
Bewogen gemiddelde snelheid: 5.8 km/uur
Minimum hoogte: 8.4 m
Maximum hoogte: 279.6 m
Weertype: harde windvlagen, hagelbuien en bewolkt met zonnig. Koud.
Temperatuur: max 2 a 3 graden
Lichaam: prima! Knie voel ik wel nog maar geen last.
Geest: Prima. Wel vaak aan Jan de Jonge gedacht die met ieder weertype 30 km fietst. afzien was het vandaag…..afzien!!!
Ervaringen: Veel stil staan en omkleden in stormachtige hagelbuien midden in open veld en meestal boven op een heuvel waar je erg veel wind vangt.
Bijzonderheden: Geweldige stroming in beekjes gezien. Veel overstromingen van weilanden onder water gelopen door de regenval van afgelopen nacht!
Verblijfplaats: Silly (Opzullik).

Ga naar dag 8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.