Dag 8: van Silly naar Tournay (Doornik)

Geplande rustdag. Afgelegde route: 54.63 km

waterveld

Dag 8 is in plaats van de geplande rustdag een wandeldag geworden. We wilden graag op een camping staan mede om het feit eens goed te douchen maar ook voor de was. En een camping was er niet in de omgeving van Silly en we hoopten op een iets grotere camping voor de faciliteiten. Ik had ook een misrekening gemaakt met het einde van de wintertijd want de zomertijd gaat pas over 1 week in. Nu kon ik met de collega wandelaars samen wandelen. Zij (de wandelgenoten) de Kennedymars te Sittard en ik naar Tournai, zij 80 km en ik 54.6 km.

We zijn in Tournai op camping de l’Orient neergestreken. Een mooie camping waar we alles even konden bijvullen. Schone was, water, elektriciteit maar zeker een mooie schone huid.

Het was een geweldige wandeldag. Ik voelde me in mijn element. Het weer was goed, maar vooral mijn geest en mijn lichaam. De longontsteking en de antibiotica zullen nu wel verwerkt zijn. Ook begint de conditie beter te worden. Het ging soepel en we besloten vandaag een extra lange tocht te maken en zo door te gaan naar Tournai. Helaas kon mijn GPS dit niet helemaal volgen en moest ik toch de grotere wegen pakken en begon het ook nog te miezelen en langzaam maar toch zeker over te gaan in regen. Niet getreurd want de dag kon niet meer kapot en het lopen ging goed. Door de regen had ik mijn barret afgezet en tot overmaat van ramp ook nog verloren. Dat kon me niet gebeuren en ben ik terug gelopen en vond hem al spoedig (gelukkig). Ja wat moet ik nog meer van zo’n dag vertellen? Dat we morgen de rustdag nemen in Tournai en we daarna Frankrijk in gaan! We hebben nu precies een week gelopen en dan al in Frankrijk dat geeft de burger moed.

Dag afstand: 54.63 km  Totaal afgelegd: 277,35 km
Van             naar         via           via            via              via              via
Silly       Mevergnies Attre Arbre Maffle Ormeignies Blicqui Leuze-En-Henaut Pipaix Barry Germaine-Ramecroix Vaulx Tournai
Gemiddelde snelheid: 5.5 km/uur
Bewogen gemiddelde snelheid: 6.3 km/uur
Minimum hoogte: -/- 7.7 m
Maximum hoogte: 141.3 m
Weertype: harde windvlagen, hagelbuien en bewolkt met zonnig. Koud.
Temperatuur: min 2 a 3 tot max 6 graden
Lichaam: prima! Nergens geen last van zelfs (gelukkig) nog geen gevoelige plek op mijn voetjes.
Geest: Prima. Voor de eerste keer was ik in staat weer een beetje tempo te maken en te lopen zoals ik gewend ben. Dat geeft de wandelaar moed.
Ervaringen: Met regen vertrokken maar na een klein half uurtje was het droog en begon de zon te schijnen. Geweldig wandel weer. Alles zat mee tot 3 uur voor het einde.
Bijzonderheden: Enkele bospaadjes kunnen nemen en daar ook mooie bloeiende bloemen gezien. Daarnaast mooi vergezichten en landschappen. Heuvelachtig terrein. Aan het eind langs een drukke rijksweg moeten lopen (16 km!) waaraan een grote cementfabriek lag met groeve (zie foto) waarbij de Enci niets maar net zo verstorend in de natuur is.
Verblijfplaats: Tournai.

steengroeve

dag 8

Ga naar dag 9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.