Dag 12: van Brébieres naar Beaumets-Lès-Loges

Geplande route: 43 km . Afgelegde route: 35.37 km

oorlogskerkhoven

Toen ik de camper verliet stond ik zowat oog in oog met een plaatselijke bakker en kon ik het niet laten om snel een “Baguette” én 2 croissants te kopen en die terug te brengen naar de camper. Toen ik de route vervolgde kwam ik vrij snel langs de rivier Scarp die door het landschap slingert en ik speciaal uitgekozen had om langs te lopen. Het is dan jammer om te ervaren dat die gekanaliseerd is en dat er weinig natuur behouden is langs de oevers. Toch heb ik nog wel kunnen genieten. Als de Scarp de grote stad in gaat heb ik hem verlaten en ben het platteland in ‘gedoken’. Nou dat is werkelijk platte land want het is er uitgestorven en de enigen die er nog werken zijn de vele boerenbedrijven. Ook waren de plaatselijke gemeentes actief door veel aan de wegen te werken. Het landschap is iets glooiend met uitgestrekte akkers. Dat in deze akkers veel oorlogstuig ligt zal niet vreemd zijn maar om zo’n projectiel gewoon langs de weg te zien is toch een ervaring. Op zo’n moment wordt je nog eens terug gegooid in de werkelijkheid en gingen mijn gedachten uit naar onze aangetrouwde nicht Angelique en Ivo die beiden op dit moment uitgezonden zijn.

IMG_1699

Dag afstand: 35.37 km           Totaal afgelegd: 381.71 km
Van          naar                  via                via            via            via              via
Brébieres Virty-En-Artois Bianette-Saint-Vaas Roeux Boisleux Boiry-Sainte-Rictrude Adinfer Ransart Beaumets-Les-Loges
Gemiddelde snelheid: 5.5 km/uur
Bewogen gemiddelde snelheid: 6.1 km/uur
Minimum hoogte: -/- 4.6 m
Maximum hoogte: 138.5 m
Weertype: bewolkt en wat zonnig en een enkele regenbui
Temperatuur: max 4-6 graden Celsius
Lichaam: redelijk goed
Geest: goed
Ervaringen: bijzonder om het gebied (canton) van Calais binnen te lopen. De confrontatie met de beide wereldoorlogen is hier duidelijk aanwezig door de vele gedenktekens en begraafplaatsen. Mooi gewandeld langs de rivier de Scarp.
Bijzonderheden: Uitgestorven kleine gehuchtjes met allemaal een eigen kerk én “Marie” oftewel Gemeentehuis, zelfs voor ca 20 woningen! De vele oorlogskerkhoven midden in de akkers.
Verblijfplaats: Beametz-Lès-Loges

dag 12

Ga naar dag 13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.