Dag 13: van Beaumets-Les-Loges naar Maizicourt

Geplande route: 50 km. Afgelegde route: 33.7 en 12.2 km

Bij het opstaan regende het flink (in ’t Kerkraads dialect: wie ‘eng zau’). Dat is balen en allerlei kleding extra aangetrokken. Toch maar in de benen. Eenmaal onderweg viel me in dat ik door al dat gedoe mijn drinkpakjes was vergeten en hoopte op een cafeetje. De laatste dagen was ik deze wel tegengekomen maar ze waren toen allemaal dicht. Zoals al eerder vermeld het zijn uitgestorven gehuchten en wie gaat daar nu nog naar een café? Dus ook vandaag bleken de cafés oude vergaande glorie te zijn en moest ik het met mijn water doen totdat ik May zou ontmoeten. Ook wilde ik wel een stempel in mijn Credential maar alle kerken zijn dicht en de “Marie’s” (gemeentehuizen) ook als ik zo vroeg ben. Dus proberen we dit morgen maar weer ergens voor elkaar te krijgen.

Tegen de middag werd het mooi weer en waren de luchten prachtig. Vele uitzichten of vergezichen leken op ons mooie Heuvelland en toen ik een aantal windmolens op een berg zag staan waande ik me werkelijk in Bocholtz. Moet je daar nu zo’n 400 km voor lopen?

Toen ik mijn afstand had afgelegd was het zo’n uitzonderlijk mooi weer en voelde ik me prima waardoor ik nog wel een kort stuk wilde afleggen. Zo gezegd zo gedaan waarvan ik zeker geen spijt heb. Weer een beetje op adem gekomen en gezellig geluncht is de geest en het lichaam weer voldoende hersteld om wat arbeid te verrichten. Deze kilometers waren de mooiste van de hele dag. Prachtig met een late namiddagzon en dreigende wolken om boven op heuveltoppen te staan en dit moois te kunnen en mogen zien. May had ondertussen bij een gesloten camping gestaan. Als oplossing bij een klassieke Franse boerderij aangeklopt voor een standplaats. Prachtig. Wat een gastvrijheid van deze mensen en met elektriciteit hebben we de mooiste plek in deze contreien gekregen!

Klik op onderstaande foto voor meer

Dag afstand: 45.9 km  Totaal afgelegd: 437.44 km
Van         naar               via                 via                 via             via             via
Beaumets-Les-Loges Monchiel Gony-en-Artois Fosseux Barly Sombrin
Sus-Saint-Legend Ivergny Le Sonich Bouquemaison Neuvillette Barly Remaisnil Frohen Maizicourt

Gemiddelde snelheid: 5.1 km/uur
Bewogen gemiddelde snelheid: 6.1 km/uur
Minimum hoogte: 21.1 m
Maximum hoogte: 181.9 m
Weertype: Vandaag de eerste 3 uur flink regen. Daarna zonnig en aan het eind van de dag schitterend mooi.
Temperatuur: iets warmer dan de laatste dagen, zal tussen de 10 en 12 graden Celsius zijn.
Lichaam: goed. In de ochtend nog iets gevoelige knieholte in de middag ging weer alles soepel als vanouds. Ben wel enkle keren uit mijn broek gemoeten hetgeen erg lastig, vervelend en vaak ongelegen komt.
Geest: in de regen een dieptepunt maar naderhand stijgend tot goed.
Ervaringen: mooi glooiend heuvelachtig landschap. Lijkt op “Bocholtz” maar moest denken aan wandelingen in Vijlen, Vilt en Gulpen.
Bijzonderheden: Mooie kapelletjes, uitgestorven gehuchten, mooie landschappen en prachtige wolkenpartijen.
Verblijfplaats: Maizicourt

dag 13

Ga naar dag 14

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.