Dag 53: van Oiartzun naar Orio

Geplande route: 56 km. Afgelegde route: 46.92 km

wegwijzer

De zon kwam al vroeg achter de wolken vandaan en het was mooi om zo van start te gaan. Met vele kriebels in de buik en overal waar je maar kriebels kunt voelen vertrok ik en liet ik May achter. Elk moest zijn weegs gaan en beiden met vervelende gevoelens. De onzekerheid hoe het ons vandaag zou vergaan en of we elkaar konden bereiken en zien onderweg was alom aanwezig. Tegen 10 uur had ik de routeaanduiding gevonden en liep ik langs de kust maar kon niet echt genieten want we hadden met elkaar nog geen contact kunnen hebben ivm de onbereikbaarheid van de Spaanse telefoons. Tegen 11.30 lukte dit pas voor het eerst, we waren beiden in Donostica-San Sebastian. Deze grote stad maakte het onmogelijk om elkaar te treffen en beiden hebben we er gedoold. Besloten werd dat May naar het volgende dorp probeerde te gaan waar ze met het huis op wielen goed kon komen, het werd: Oria. In dit schitterend dorp heeft ze zich een aantal uren vermaakt en haar Spaans goed opgehaald. Ik arriveerde tegen 16 uur in dit visserplaatsje en we waren blij dat we samen de dag konden evalueren en onze eigen verhalen kwijt konden. De campingbeheerder heeft ons nog verblijd met enige literatuur in het Catalaans en vooral over campings langs de kust aan de route van Santiago zodat we daar onze planning op kunnen gaan afstemmen.

vissersnetten

Dag afstand: 46.92 km     Totaal afgelegd: 1731.64 km
Van             naar      via      via               via          via
Oiratzun Donostica-San Sebastian Orio
Gemiddelde snelheid: 5.3 km/uur
Bewogen gemiddelde snelheid: 6.7 km/uur
Minimum hoogte: 32 m
Maximum hoogte: 316 m
Weertype: 1018mmHg. Zonnig met heerlijk windje
Temperatuur: 16-19 graden Celsius
Lichaam: goed
Geest: zeer moeilijk.
Ervaringen: Eerste wandeldag in Spanje. De kustroute te vinden vanaf de camping was niet eenvoudig en zeker niet om daar te komen ivm het drukke verkeer. Erg veel last gehad om May alleen achter te laten en haar te laten uitzoeken hoe ze moest rijden en op het verkeer letten, de borden met andere aanduidingen en niet te weten waar we elkaar zouden kunnen treffen.
Bijzonderheden: Mooie route langs de kust. Steden erg druk en verandering van routeaanduiding heeft me vandaag meer dan 2 uur gekost om de route verder voort te kunnen zetten.
Verblijfplaats: Orio

dag 53

zicht op Pyreneeën

Ga naar dag 54

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.