Dag 55: van Mutriku naar Guernika

Geplande route: 28 km. Afgelegde route: 49.71 km

waarschuwingsbord

Vandaag moest ik een lange tocht lopen omdat May maar op 2 plaatsen bij me kon komen. Dus wel goed voorbereid van start gegaan en het eerste deel ging heel erg goed. De wandeling was mooi en veel door de bergen dus veel berg op en ook berg af. Mooie vergezichten en kortom genieten. Het tweede deel van de dag was even zwaar, alleen het weer begon slechter te worden. Met een regencape is het niet prettig lopen maar ook de paden worden glad en modderig waardoor ik voorzichtig moest lopen. Er waren zeer bijzondere momenten zoals een jongen die net een hele grote forel ving en die aan mij wilde geven. Zie je het al voor je om nog een aantal uren met een vis in je handen te lopen of …. lekker in mijn heuptasje. Het klooster in Cenaruzza zal ik zeker niet meer vergeten. Heel indrukwekkend en ik kan dit niet beschrijven want zoiets moet je voelen, horen en zien. De ligging is al heel apart, helemaal alleen boven op een berg in het bos. Toen ik buiten foto’s maakte hoorde ik vioolmuziek en ging naar binnen. Aardedonker en plots flitste er een licht aan en zat er eenzaam een jongen te spelen. Terwijl ik alles bekeek kwam er een pater en nog een kleine priester en nog een kleine en nog een. Heel apart want ze begonnen een mis op te dragen en er was dus niemand aanwezig behalve de vioollist en ….. ik. Was dit speciaal voor mij? Ik kon niet weggaan en ben een tijdje gebleven maar de tijd speelde me parten en kon niet rustig blijven zitten en ben mijn camino gaan vervolgen. Dit was maar goed ook want de beschrijving in het boekje klopte wel maar het aantal kilometers zeker niet. In de regen ben ik ‘savonds veel te laat aangekomen bij de camper waar May al uren op me zat te wachten. Ook de communicatie in deze situaties heeft niet bijgedragen aan een prettige herinnering. Blij er eindellijk te zijn ben ik uitgeput snel in bed gekropen.

spaans dorpklok

Dag afstand: 49.71 km   Totaal afgelegd: 1823.76 km
Van                  naar                via               via               via                via          via
Mutriko Anope Olatz Laruskin Markina-Xemein Iruzubieta Ziortzara Cenaruzza Gerrikaiz Ajangiz Gernika
Gemiddelde snelheid: 4.5 km/uur
Bewogen gemiddelde snelheid: 6.0 km/uur
Minimum hoogte:
Maximum hoogte: 405.7 m
Weertype: 1009 mmHg. Bewolkt, broeierig en later regen.
Temperatuur: 16-19 graden Celsius
Lichaam: goed
Geest: goed maar aan eind vd dag zag ik het niet meer zitten.
Ervaringen: als het donker begint te worden en je zit dan in een groot bos en weet niet waar je uitkomt……….
Bijzonderheden: Zware en moeilijke dag. Snel vergeten want dat is niet leuk
Verblijfplaats: Guernica -Luma

dag 55

Ga naar dag 56

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.