Dag 56: van Guernica naar Sopelana

Afgelegde route: 34.09 km

landschap

Al vrij snel uit de stad Gernika ging de route stijl omhoog over een bospad dat erg glibberig was door de regen die afgelopen nacht gevallen was. Boven op de berg aangekomen had je een mooi uitzicht over de vallei en was er een schitterend gezicht op de bergtoppen. Daarna bleef het boven in de bergen lopen met kleine afdalingen en klimmetjes die wel venijnig stijl waren. Mijn tempo lag goed en zag ik aan de bepakking dat er een mede Santiogo ganger voor me liep. Deze bleek nu al 4 jaar naar Santiago te lopen en het was zijn 2de kustroute die volgens hem toch het mooiste was. Hij vertelde dat er 2 landgenoten van mij uit Eindhoven voor ons liepen maar dat zij maar 14 dagen liepen, naar huis gingen op een later moment dan weer liepen en zo uiteindelijk hoopten aan te komen in Santiago. Het duurde maar even voordat we hen passeerden want hun tempo lag voor mij erg laag. De Duitser bleef bij hun en ik vervolgde mijn weg alleen. Onderweg nog eens 3 caminolopers tegen gekomen. Het begon weer te druilen en ik heb mijn tempo verhoogd om zo toch enigszins droog bij de camper aan te komen want vandaag zouden we Bilbao bereiken.

In de middag zijn we nog het Guggenheim museum gaan bezichtigen en morgen wordt de rustdag benut om verder Bilbao te bezichtigen.

museum oud en nieuw kunst

Dag afstand: 34.09 km     Totaal afgelegd: 1857.85 km
Van               naar             via            via       via
Gernika Goikolexea Larabetzu Lezama Zamudio
Gemiddelde snelheid: 7.1 km
Bewogen gemiddelde snelheid: 8 km/uur
Minimum hoogte:
Maximum hoogte: 238.5 m
Weertype: bewolkt en regenachtig.
Temperatuur: 14-16 graden Celsius
Lichaam: goed
Geest: goed
Ervaringen: Al vrij snel kwam ik een Santiago-ganger tegen uit Ulm in Duitsland en daarna 2 Nederlanders uit Eindhoven.
Bijzonderheden: Minst mooie route; veel langs een autoweg en dorpjes.
Verblijfplaats: Sopelana

dag 56

Guggenheim

Ga naar dag 57

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.