Dag 57: Rustdag in Bilbao

Geplande route: 44 km

baretten

Vandaag was de rustdag en bezichtiging van de stad Bilbao. Het weer was druilerig en de temperatuur 15 graden Celsius. Met de Metro zijn we naar de oude binnenstad gegaan. De bovenste foto laat een soort hallengebouw zien waarin op de beneden verdieping vooral vis verkocht werd en op de 1e verdieping groenten, fruit en vleeswaren. De bovenste etage werd gerenoveerd. Het gebouw lijkt aan de buitenkant op een schip en het heeft geweldig mooi gekleurde ramen. De karakteristieke hammen in de vleeszaken én in deze hal zijn de moeite waard om gefotografeerd te worden. De beide Basken met ieder zijn eigen baret zijn ook een plaatje waard. De lege straten in de middaguren tonen de prachtige gevels met de specifieke kleine (meestal houten) uitbouwsels vanaf de eerste verdieping tot de bovenste etage.

schip

Genoten van de Tapas en moe van het slenteren klaarde het weer tegen het begin van de avond op en zochten wij de camper weer op.

straat hammen

Ga naar dag 58

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.