Dag 58: van Getxo naar Islares

Geplande route: 32 km. Afgelegde afstand: 41.13 km

TransbordeurHet was vanmorgen mooi weer na een regenachtige dag van gisteren. De route weer vanaf de camping opgepikt bij Getxo precies bij de overgang met de hangbrug naar Portugalete. We hadden al kaartjes gekocht. May wilde deze keer de overtocht ook meemaken en dan weer terug gaan. Nu bleek echter dat er ook auto’s over mochten en dat was de gelegenheid om de camper ook over te zetten. Een hele ervaring om nu weer eens overgezet te worden op deze wijze. Daarna de route voortgezet en kon ik al snel met een roltrap gewoon midden in de stad op straat naar boven. Zo kan iedereen wel naar Santiago (lopen?!). Daarna kwam een minder mooi stuk, bovendien raakte ik de route kwijt. Na enig speurwerk liep ik op de GPS en kwam ik pardoes op het voet- en fietspad van Bidegorri terecht dat ik aan het zoeken was. Dit was een verademing want hierop moest ik 13 km afleggen. Dit pad is zeer goed aangelegd en loopt door de bergen licht bergafwaarts. Mijn conditie was nu weer goed voelde ik. Er werd bijzonder veel gefietst en gewandeld op dit pad. Of dat door Pinksterzondag werd veroorzaakt weet ik niet. Daarna is de route prachtig gebleven, heb ik mooie dorpjes gezien en veel langs de kust gelopen door de natuur. Zoals gezegd werden de bergen plots in de wolken gehuld. Even was ik bang dat ik de verkeerde kleding (korte broek en T-shirt) aan had want het werd fris en dreigde zelfs te gaan regenen. Prachtige plaatjes leverde dit wel op. Een ezel keek me aan alsof hij zich afvroeg waarom ik me druk maakte. Daarna was ik met stomheid geslagen toen ik tot 4 maal toe de toepassing van het hergebruik van de oude bedbodems als hekwerk zag. Al met al een dag om niet snel te vergeten.

ezelmatrashek

Dag afstand: 41.13 km          Totaal afgelegd: 1898.98
Van              naar                      via                via           via             via           via
Getxo Portugalete Ortuella La Arena Pobenã El Cocarón Ontón Mioño Castro-UrdialesAllendegua Cérdigo Islares
Gemiddelde snelheid: 5.1 km/uur
Bewogen gemiddelde snelheid: 6.3 km/uur
Minimum hoogte:
Maximum hoogte: 173.2 m
Weertype: 1016 mmHg. Zonnig en in de namiddag laaghangende bewolking en daarna weer mooi zonnig.
Temperatuur: 18-20 graden Celsius.
Lichaam: prima
Geest: uitstekend
Ervaringen: Via de hangbrug in Bilbao (zelfde constructie als in Frankrijk) overgestoken maar nu mochten er auto’s én de camper mee!
Bijzonderheden: Buiten op straat gewoon een roltrap (zo’n 25 meter) omhoog. Verder een 13 km lang fiets- en voetpad door de bergen, bijzonder fraai aangelegd. Bijzondere wijze van hergebruik van veren matrasbodems: als hek of als draaipoortje!
Verblijfplaats: Islares

dag 58

buitentrap

Ga naar dag 59

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.