Dag 59: van Islares naar Isla Arnuero

Geplande route: 44 km. Afgelegde route: 40.42 km

pelgrimspont

Vandaag schitterend wandelweer. Zonnig en niet te warm, beetje wind af en toe en PRACHTIGE luchten. Vroeg opgestaan want vandaag moest ik alweer eens met een veerbootje (zie bovenstaande foto) dat buiten het zomerseizoen alleen in de ochtend vaart. De overtocht tijden weet niemand en nog sterker er was geen aanlegsteiger en er stond nergens een bord. Men wist enkel te vertellen dat je aan het strand ergens moest zijn en dat men wel op de rugzakken afkwam! De camino-ganger met stok heb ik vandaag 3 keer ontmoet en ook een tijd mee gelopen, aardige gast. Was alleen onverklaarbaar dat hij ergens ging eten, de langere route zou gaan nemen en toch eerder bij de veerboot was dan ik. Blijkbaar doe ik toch iets fout.

Het dorp in de ochtendwolk lag er schitterend bij en de lucht was vandaag zo bijzonder mooi dat het erg moeilijk was om niet te blijven fotograferen. Op de onderste foto is de overgang tussen de zee en de lucht ook bijna niet te zien en lossen de bergen in de overgang op. Ik geniet, ik geniet en zie zoveel moois en weet zeker dat ik een goede keus gemaakt heb. De kustroute is prachtig en zeker als je er niet wegwaait of weg regent.

dorp in wolk

Opvallend is nog steeds dat de campings of nog dicht zijn of zo bijzonder weinig te doen hebben dat je je afvraagt hoe het mogelijk is om zo’n bedrijf te runnen. Goedkoop zijn ze niet. De dorpjes zijn ook bijna allemaal uitgestorven. Je kunt er soms een kanon afschieten en nog niemand raken! De cafés en restaurants zijn ook nog vaak dicht, behalve in de echte kustplaatsen daar is wel iets te doen. De tijd van het jaar dat ik loop is dus goed uitgekozen. Er zijn nu wel een aantal wandelaars onderweg. May ziet ze ook langs de weg lopen. Iedereen weet waar de “camino” loopt en stuurt je er automatisch heen. Ook kinderen wijzen je de weg naar de camino. Het is ook een geweldig toeristisch gebeuren geworden.

Klik op onderstaande foto en daarna op iedere foto

Dag afstand: 40.42 km          Totaal afgelegd: 1939.4 km
Van              naar                 via                via                  via            via              via
Islares Las Arenillas Aguera Liendo san Julian El Secar Laredo El Puntal Sanoña Berría Noja Isla
Gemiddelde snelheid: 5.2 km/uur
Bewogen gemiddelde snelheid: 6.3 km/uur
Minimum hoogte: 8 m
Maximum hoogte: 219.7 m
Weertype: 1015 mmHg. Zonnig en onbewolkt
Temperatuur: 22-24 graden Celsius.
Lichaam: goed
Geest: prima
Ervaringen:
Bijzonderheden: Prachtige luchten en mooie natuur
Verblijfplaats: Isla

dag 59

Ga naar dag 60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.