Dag 60: Van Arnuero naar Santa Cruz de Besana

Geplande route: 35 km. Afgelegde route: 50.31 km

rivier in zee

Deze dag begon heel erg mooi en zonnig. De route die ik weer op moest pikken vond ik vrij snel. Daarna ging het niet goed. De aanduiding in het boekje (aanbevolen route) was niet goed beschreven, wellicht doordat ik geen actuele uitgave heb. Hierdoor verliep ik me 4 kilometer waar best overheen te komen is. De route land inwaarts liet niets speciaals zien en was niet spectaculair. Ik moest weer naar de kust lopen, langs het strand was het best de moeite waard. Na hier het middagmaal genomen te hebben in de camper werd ik op de boot gezet voor de oversteek naar Santander. Aan de overkant was de routebeschrijving miserabel slecht waardoor ik nu weer meer dan in de stad verdwaalde en tot overmaat van ramp begon het te regenen. Toen ik de route weer had opgepikt moest ik door de voorsteden van Santander over industriegebied lopen. De berekende kilometers bleken zo veel af te wijken waardoor ik uiteindelijk deze grote afstand gelopen heb. Een en ander heeft me doen besluiten om van route te wisselen en nu het culturele deel van de camino te gaan bekijken. Morgen gaan we ons verplaatsen, zakken in een rechte lijn naar beneden, meer landinwaarts en pakken daar op dezelfde hoogte de “oude” route, de Franse route op.

Klik op onderstaande foto en daarna op iedere

Dag afstand: 50.31 km       Totaal afgelegd:: 1989.71 km 
Van              naar                  via                   via                   via                 via       via
Isla Arnuero San Pedro Güemes Galizano Langre Loredo Somo Santander Peñacastillo Santa Cruz de Besana
Gemiddelde snelheid: 6.0 km/uur
Bewogen gemiddelde snelheid: 6.7 km/uur
Minimum hoogte:
Maximum hoogte: 90.91 m
Weertype: 1013 mmHg. Zonnig in de ochtend en de late middag regen!
Temperatuur: 16-19 graden Celsius
Lichaam: goed
Geest: minder goed
Ervaringen: Slechte routebeschrijving en aanduiding. Beschreven afstanden kloppen niet.
Bijzonderheden:
Verblijfplaats: Soto de la Marina

dag 60

Ga naar dag 61

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.