Dag 61: Van Santa Cruz de Bezana naar Frómista

Overbrugging van de "Kustroute"naar de meest bekende 
traditionele "Camino Francés.

Vandaag hebben we met de camper de doorsteek gemaakt van de kustroute naar de meer bekende oude oftewel Franse route. Thuis hadden we al uitgebreid bediscussieerd welke route we zouden nemen en een van de mogelijkheden was om te starten met de mooie natuurschone kustroute en dan eventueel een doorsteek te maken naar de cultuur-historische route. Nu was er een prima gelegenheid om deze doorsteek te maken, via een nagenoeg loodrecht naar beneden lopende autovia. Hier hebben we het balletje weer opgepakt of neergelegd al naar believen.

nepkaarsen

We hebben het stadje Aguilar de Bureba aangedaan tijdens de rit en zijn gecharmeerd geraakt van de portiekjes van overhangende huizen waardoor er galerijen ontstaan die een gezellige indruk maken. Daarna zijn we aangekomen in Frómista. Hier werden meteen geconfronteerd met de toeristische kant van Santiagogangers. Er waren zo’n 6 bussen vol met “wandelaars” of toeristen die zo ook Santiago “doen”, stukken met de bus en stukjes te voet en dan ’s avonds in een hotelletje. De winkels zijn helemaal ingespeeld op dit toerisme allerlei Santiago-verschijnselen die in schril contrast staat met hetgeen we aan de kust meegemaakt hebben. Zo hebben we voor het eerst ook een ‘menu pelegrino’ gehad waar niets mis mee is! Vele wandelaars met en zonder blaren zitten op de terrasjes en ik ben benieuwd naar de komende dagen.

Finse toeristen

May in gesprek met Finse Santiago-toeristen. Na een tijdje Fins/Hollands Spaans zijn we lachend overgestapt op Fins/Hollands Engels. Frómista heeft overigens maar liefst 3 bezienswaardige kerken en op één zaten meerdere ooievaars hun nesten te bouwen. We hebben bij deze kerk ook ons nestje geparkeerd.

ooievaar op dak

Ga naar dag 62

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.