Dag 62: van Frómista-naar Ledigós

Geplande route: 32 km. Afgelegde route: 43.83

IMG_3491

Vanmorgen met goed weer vertrokken en het voelde alsof ik de Kennedymars in Sittard liep! Vele honderden wandelaars die (met bepakking dit keer) breed over de weg of paden liepen. Er werden uiteraard veel opmerkingen gemaakt als ik langs gestoven kwam (zonder bepakking). Toen ik eenmaal deze meestal Duitse wandelaars voorbij was hoorde ik de vogels weer fluiten en kon ik optimaal genieten van de omgeving. Het landschap is erg vlak en voor mij nu een peulenschil wat ook wel te zien is aan de snelheid waarmee ik vandaag gelopen heb. Gelukkig zijn we in het goede seizoen in dit deel van Spanje. Het koren is mooi groen en de bermen zijn een en al bloemen. Prachtig. Vandaag had ik het geluk (stom om dat te constateren) dat er erg veel bewolking was (dus ook regen) waardoor ik genoten heb van de prachtige luchten. In Ledigos op het terrasje hebben we de ooievaars weer op hun nesten gezien én gehoord. Mooi om daarvan getuige te zijn.

Klik op onderstaande foto en dan op iedere

De route van vandaag ging lang rechtdoor en soms vlak langs de weg. Dit is iets heel anders dan ik gewend was aan de kust. Het is niet te vergelijken. Ik ben blij dat ik straks van beide routes een deel gelopen heb, dat is een verrijking.

Dag afstand: 43.83 km  Totaal afgelegd: 2033.54 km
Van                naar                    via               via           via          via           via
Fromista Poblaión de Campos Villovieco Villarmentero de Campos Villalcázar de Sirga Carrión de los Condes Sta. Maria de Benevivere Catzadilla de la Cueza Ledigus
Gemiddelde snelheid: 5.7 km/uur
Bewogen gemiddelde snelheid: 6.7 km/uur
Minimum hoogte: 766.8 m
Maximum hoogte: 903.3 m
Weertype: 1010 mmHg. Bewolkt, zon en regen.
Temperatuur: 14-16 graden Celsius
Lichaam: prima
Geest: prima
Ervaringen: Heel anders dan de kustroute. Veel vlakke en rechte wegen.
Bijzonderheden: toeristen geven je het gevoel dat je een Kennedymars loopt.
Verblijfplaats: Shagún

dag 62

Ga naar dag 63

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.