Dag 63: van Ledigós naar Villamarco

Geplande route: 26 km. Afgelegde route: 40.95 km

slaaptVanmorgen vanaf de camping in Sahagún terug gereden naar Ledigós alwaar ik gestart ben. Er hing nog wat ochtendnevel en ik heb, de alternatieve route gekozen door het bos. Weliswaar is deze route iets langer maar loopt door 3 dorpjes en volgens de beschrijving door een eikenbos. Het bos heb ik niet gezien (wellicht door de mist?) maar de dorpjes stonden er nog en waren de moeite waard om een indruk te krijgen hoe arm het in Spanje op sommige plaatsen nog is. Een koopman met vrachtwagen met een stuk of 40 dozen vol kleding, stalde zijn koopwaar uit. Een aantal dorpelingen kwam hun keus maken uit o.a.de bloemetjes jurkschorten die wij nog kennen uit grootmoedertijd. De lemen huizen en de vele vervallen of verlaten huizen geven een troosteloze indruk. In een dorpje zag ik een heuvel met een aantal deurtjes waarachter nog geleefd wordt. Ik vraag me af hoe. De natuur laat zich van haar mooiste kant zien, de korenvelden en de bermen staan volop te bloeien. Beeldjes om nooit meer te vergeten.

De ‘Camino’ is in ieder geval het gebeuren waar alles om draait in deze omgeving en in de dorpjes. Ieder plaatsje geeft al vanaf het begin van het dorp met dezelfde gele pijlen waar de route mee is gemarkeerd tevens aan waar de plaatselijke bar is en hoe je daar kunt komen. Ook de herbergen en de ‘refugio’s’ staan door deze pijlen aangegeven. Alleen gaan de meesten pas tegen 16 uur open en dat levert dan het onderstaande plaatje op waar eenieder buiten op een bankje zit te wachten om het beste plekje binnen bereiken.

refugio

Klik op onderstaande foto en vervolgens op iedere

Dag afstand: 40.95 km     Totaal afgelegd: 2074.49 km
Van              naar       via    via    via              via          via
Ledigós Terradilos de Los Templarios Moratinos San Nicolas del Real Camino Sahagún Bercianos del Real Camino El Burgo Ranero Villamarco
Gemiddelde snelheid: 6.0 km/uur
Bewogen gemiddelde snelheid: 6.7 km/uur
Minimum hoogte: 797.7 m
Maximum hoogte: 890 m
Weertype: 1010 mmHg. Zonnig.
Temperatuur: 17-19 graden Celsius
Lichaam: prima
Geest: prima
Ervaringen: Vandaag was het erg rustig op de route (de bussen waren aan de terugweg begonnen). De route was één enorm lange weg. De bergen kondigen zich in de verte al aan.
Bijzonderheden: bergwoningen gefotografeerd
Verblijfplaats: Sahagún (tweede dag op dezelfde ‘pendelcamping’.)

dag 63

Ga naar dag 64

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.