Dag 65: van León naar San Justo de la Vega

Geplande route: 53 km. Afgelegde route: 45.9 km

nastaren

Deze dag begon met regen en eindigde met regen. Laat in de middag klaarde het even op maar helaas was dit kortstondig. Urenlang heb ik in de regen gelopen langs een rechte autoweg. Eentoniger kan het niet en wat hier nu zo mooi aan is? Ik weet het niet. Jammer want ik loop graag maar dan wel in de natuur en niet langs een stomme weg die stinkt van de voorbij razende auto’s. Vele akkers en velden die wel geïrrigeerd worden door grote lange betonnen bakken, dit is wel aardig om te zien. Het aantrekkelijke aan deze route (de Franse) zijn de armoedige plattelandsdorpjes die geheel volgestort zijn met beton. Wegen kennen ze niet in deze gehuchtjes en zeker geen trottoirs. Direct buiten het dorpje (buiten de doorgaande weg) zijn er weer grindpaden. Er wordt enorm veel geld gestoken in ‘dé Camino’ en eenieder heeft het er ook over maar je ziet ook aan het begin en eind van ieder gehuchtje een groot bord dat dit dorp aankondigt en verwijst naar het Europees fonds waaruit het een en ander gefinancierd is. De plaatselijke drank- en eetgelegenheden varen er wel bij. De grote gele pijlen staan dwars door heel Spanje en je moet moeite doen om ze NIET te zien, in tegenstelling tot de kustroute. Hadden ze het geld maar een beetje verdeeld over deze beide routes.

Klik op onderstaande foto en vervolgens op iedere

Dag afstand: 45.9 km  Totaal afgelegd: 2153.85 km
Van            naar            via             via                via           via           via
León La Virgen del Camino Valverde de la Virgin San Miguel del Camino Villadangos del Páramo San Martin del camino Puente de Orbigo Hospital de Orbigo Villares de Orbigo Santebanez de Valdeiglesias San Justo de la Vega
Gemiddelde snelheid: 5.7 km/uur
Bewogen gemiddelde snelheid: 6.7 km/uur
Minimum hoogte: 806.4 m
Maximum hoogte: 946.8 m
Weertype: regen!
Temperatuur: 9-12 graden Celsius
Lichaam: prima
Geest: goed
Ervaringen: Na Hospital de Orbigo werd de route heuvelachtig.
Bijzonderheden: Kilometers lange weg naast autoweg!
Verblijfplaats: Hospital de Orbigo

Dag 65

Ga naar dag 66

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.