Dag 68: van Villafranca del Bierzo naar O Cebreiro

Geplande route: 38 km. Afgelegde route: 35.33 km

kunst pelgrim

Vandaag een korte route gepland omdat er aan het eind van deze route een flinke steile berg van meer dan 8 km lengte met een hoogteverschil van 700 meter zit. De route was schitterend met een mooi afwisselend parcours. Leuke dorpjes en zeer mooie oude bomen, volgens de beschrijving walnoten. De klim ging prima en aan de top ligt het dorp Pedrafita do Cebreiro met een mooi stijlvol kerkje en prachtige Keltische huisjes die nu wel allemaal in gebruik zijn als Refugio’s, souvenirshops of als herberg. Nadat ik hersteld was besloot ik om nog zo’n 10 kilometer verder te lopen om bij het dorpje Hospital da Condesa te overnachten. Dit had ik niet moeten doen. Er stonden pijlen op de weg die ik gevolgd heb maar toen ik geen menselijke voetsporen maar alleen nog maar hoefafdrukken van schapen en koeienstront op het pad zag had ik beter moeten weten. Bij het volgende dorpje (welgeteld één hele boerderij) heb ik May gebeld omdat mijn GPS geen weg meer aangaf en ik geen routeaanduiding meer zag. Het advies luidde: terugkeren want je zit grandioos verkeerd. Verdorie moest ik alweer zo’n steile berg beklimmen die ik afgedaald was én langs welgeteld 12 blaffende en gemeen kijkende honden die op de boerderij los liepen en waar niemand thuis was. May is teruggekeerd naar O Cebreiro en toen ik afgemat bij de camper arriveerde kon ik enkel nog zeggen dat ik het voor vandaag wel gezien had.

Klik op onderstaande foto en vervolgens op iedere

Wat me nog rest te vermelden is dat ik op deze Franse Caminoroute de Koekkoek gemist heb maar daarvoor de ooievaars in ieder dorp signaleer. Vandaag hoorde ik in de mooie bossen de Koekkoek weer en zijn de ooievaars niet meer te zien. Het gezoem van bijen en het gekwaak van kikkers wil ik zeker niet onvermeld laten en zo ben je nooit alleen in de natuur.

Dag afstand: 35.33 km Totaal afgelegd: 2266.66 km
Van              naar                via                via                 via                 via         via
Villafranca del Bierzo Trabedelo Las Herrerias Portela Ambasmestas Vega de Valcarce Ruitelán Las Herreriás Hopital La Faba O Cebreiro
Gemiddelde snelheid: 6.2 km/uur
Bewogen gemiddelde snelheid: 6.8 km/uur
Minimum hoogte:
Maximum hoogte:
Weertype: Regenachtig
Temperatuur: 14-16 graden Celsius
Lichaam: prima
Geest: prima
Ervaringen: 8.7 km verlopen, eerst stijl berg af en daarna flink klimmen. Poeh!
Bijzonderheden: Flinke stijle helling bedwongen.
Verblijfplaats: Pedrafita do Cebreiro

dag 68

Ga naar dag 69

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.