Dag 69: van Pedrafita do Cebreiro – naar Sarria

Geplande route: 38 km. Afgelegde route: 37.37 km

Pedrafita do Cebreiro ligt op 1360 meter hoogte en we werden wakker midden in de wolken. Het eerste deel van de route heb ik met heel weinig zicht gelopen. De afdaling kwam al snel. Het was fris en met een opgelopen lichte verkoudheid was ik blij dat ik na 4 km May ontmoette zodat ik warmere kleding aan kon doen. Hoe verder ik afdaalde des te beter weer werd het. Na enkele schitterende gehuchtjes, niet meer dan 1 of 2 boerderijen en meestal een verlaten of vervallen kerkje, was de route erg afwisselend. Mooie vergezichten, hoog in de bergen door bergweggetjes, lager door bosgebied en rotsachtige paden ging deze route langzaam naar lager gelegen gebieden. May werd met haar camper ook een landweg ingestuurd die plots overging in een klim en in een steile bocht omhoog veel losliggend gravelsteen had waardoor de camper niet meer vooruit wilde. Slippende wielen, en na een stukje terugzakken en met volle moed nog een tweede poging, rokende en ‘gesnirkte’ banden. Gelukkig heeft een Nederlands groepje haar advies gegeven (stoppen, banden af laten koelen en later het laatste stukje berg nemen) Toen ik kwam heb ik onze huisraad weer op het goede spoor kunnen zetten.

Klik op onderstaande foto en daarna op iedere

Tegen alle verwachting in lag op de route een camping die vorig jaar pas geopend is. Wij hebben vandaag als enige gasten ons onderkomen hier gevonden. Wat een geluk want daar hadden we helemaal geen rekening meer mee gehouden dat we nog een camping voor Santiago zouden tegenkomen. Santiago is nog niet in zicht maar het zal hooguit nog 3 a 4 dagen duren voordat we ons einddoel bereiken.

Dag afstand: 37.37 km   Totaal afgelegd: 2304.03 km
Van              naar                via                via                 via                 via         via
O Cebreiro Liñares Hospital de Condesa Padornelo fonfria Biduedo Filloval Ramil Triacastela Balsa San Xil Fontearcuda Lousada Furela Pintin Calvor San Mamed Carbalal Vigo Sarria
Gemiddelde snelheid: 7 km/uur
Bewogen gemiddelde snelheid: 7.0 km/uur
Minimum hoogte: 424.4 m
Maximum hoogte: 1360 m
Weertype: 1011mmHg. Bewolkt, zonnig en aan het eind vd dag regen
Temperatuur: 10-18 graden Celsius
Lichaam: goed, beetje verkouden.
Geest: prima
Ervaringen: in de wolken lopen.
Bijzonderheden: May met rokende (letterlijk en echt waar) banden van de camper op een B-weggetje.
Verblijfplaats: Sarria

dag 69

Ga naar dag 70

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.