Berichten zoeken

Dag 71: van Ventas de Naron naar Arzúa

Afgelegde route: 38.85 km

hangende arm

Vandaag een mooie tocht gehad. Deze etappe was gevarieerd qua natuur, dorpjes en gebouwen. De lucht was niet zo drukkend als gisteren en de bergen niet zo stijl. Ik kon goed mijn eigen tempo lopen en van alles genieten. De wil was aanwezig om vandaag vele kilometers te maken nu het eind in zicht is. We hebben toch besloten in het laatste echte dorp een hotelkamer te nemen en morgen het laatste stuk af te leggen. Op zondagavond in Santiago aan te komen lijkt toch aantrekkelijker en we kunnen deze missie dan beter afsluiten. Zo’n laatste etappe heeft altijd iets speciaals en het goede gevoel hoop ik te krijgen als Cor Verbeek me antwoord kan geven wat het voor soort gebouwtjes zijn die op onderstaande foto te zien zijn en hier in Gallicia bij zo wat iedere woning staan. Het zijn opslagplaatsen voor graan of maïs. Ze zijn open om de wind goed zijn werk te laten doen (drogen) en het wordt zo beschermd tegen dieren)

Cor en Hennie Eijkemans kan ik geruststellen nu de laatste kilometers nog gelopen moeten worden dat het sponsorbedrag voor het aantal gelopen kilometers naar boven afgerond wordt (in hele duizendtallen uiteraard) in het voordeel van Stichting Jonathan: het totaal aantal kilometers is 3000! (not!!! ha,ha)

Klik op onderstaande foto en daarna op iedere

Dag afstand: 38.58 km    Totaal afgelegd:  2378.42 km
Van              naar                 via             via                via           via           via
Ventas de Narón Oslameiros Ligonde Eirexe Portos Les Tedo Valos Mamouria Brea Lamelas Rosario Palas de Rei Carballal San Xulian Palotta PonteCampagña Casanova Porte de Bois Campagnilla Coto Leboreillo Furlos Melide Santa Maria Urbalal Raido Parabisto Aperexa Bunte el Axbexo Fraga Alta Pedrido Doña Ribadiso Arzúa
Gemiddelde snelheid: 6.6 km/uur
Bewogen gemiddelde snelheid: 6.9 km/uur
Minimum hoogte: 304 m
Maximum hoogte: 743 m
Weertype: 1004 mmHG. Buien en daar tussendoor droog
Temperatuur: 16-19 graden Celsius
Lichaam: prima
Geest: prima
Ervaringen:
Bijzonderheden:
Verblijfplaats: Arzúa

dag 71

Ga naar dag 72

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.