Dag 72: van Arzúa naar Santiago de Compostela

Afgelegde route: 38.58 km

speciale koek

Na in een pension de laatste nacht doorgebracht te hebben stond een pelgrim zijn pakezels op te tuigen voor een van zijn laatste tochten om Santiago te bereiken. Wij hadden gepland om vandaag de stad te bereiken en het zag ernaar uit dat het weer zou meespelen.

Op de eerste rustplek in een dorpscafeetje ontmoeten wij een groepje Santiago gangers uit Maastricht (zie foto) die ons gisteravond op het terras al verrast hadden. Een van hen is Jean, een collega van May!

collega

Deze dag is het gelukkig mooi wandelweer geworden waardoor ik het voornemen om in Santiago aan te komen heb weten te realiseren. Deze laatste afstand was ook een mooie tocht. Een gevarieerd parcours met behoorlijk wat kleine venijnige klimmetjes en leuke gezellige gehuchtjes. Tot aan de rand van Santiago heeft de zon geschenen maar toen ik het naambordje van Santiago in zicht kreeg begon het te regenen en helaas is het dat blijven doen. We hebben de camping aan de rand vd stad snel gevonden en zijn daarna naar het pelgrimsoord (naast de kathedraal) gegaan om mijn “wandeldiploma” te gaan afhalen. Het voelt alsof je voor een examen geslaagd bent en je moet netjes in de rij staan voordat je aan de beurt bent en dan je ‘credential’ inleveren. Ze controleren dan je behaalde stempels, je moet in formulier invullen met de gegevens waar je gestart bent, welke nationaliteit, welk beroep, je leeftijd, sekse enz. Dan …… krijg je in het latijn opgezet op naam je officiële inschrijvingsbewijs in het Sint Jacobsregister en dan wordt ik gefeliciteerd met deze prestatie.

Uiteraard moest toen de kathedraal bezichtigd worden en alsof het zo moest zijn begon op dat moment net een hoogmis ingeleid met saluutschoten. Een bisschop was aanwezig en we zijn getuige mogen zijn van deze ceremonie.

Klik op onderstaande foto en daarna op iedere

Dag afstand: 38.58 km  Totaal afgelegd: 2417 km
Van              naar                 via             via                via           via           via
Arzúa Arca Amenal Cimadevilla San Paio Labacolla Vilamaior San Marcos Santiago
Gemiddelde snelheid: 6.5 km/uur
Bewogen gemiddelde snelheid: 6.9 km/uur
Minimum hoogte: 243.4 m
Maximum hoogte: 415.6 m
Weertype: zonnig en bewolkt.
Temperatuur: 14-18 graden Celsius
Lichaam: prima
Geest: uitstekend
Ervaringen:
Bijzonderheden: Collega van May: Jean en zijn wandelgenoten ontmoet.
Verblijfplaats: Santiago de Compostella

dag 72

Ga naar aankomst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.