Pasen ad Mosel

Onze camper uit de stalling, gepoetst, accu’s vervangen, kleine herstelwerkzaamheden verricht, gasflessen gevuld en dan is het enkel afwachten op het goede weer. De voorspellingen zijn niet al te best en in de omgeving van Strassbourg lijkt de temperatuur het best te worden. We vertrekken op vrijdagmiddag en maken al een omweg in verband met de strenge grenscontroles. We rijden door het Jekerdal naar Kanne en eenmaal in België toch maar weer de autoweg. Het vakantiegevoel heeft geheel bezit van ons genomen en bij het eerste beste autoweg restaurant willen we een lunch gebruiken. Wat een domper want wat een schandalige prijzen voor een eenvoudige hap, zonder bediening, € 23,95 pp. Dat gaan we dus niet doen. Weer terug naar ons eigen rijdende restaurantje en zetten een kopje koffie en thee en besluiten het paasbrood maar al vast aan te snijden.

Op de autosnelweg zien we “Trier” aangegeven staan en eigenlijk willen we wel genieten van de natuur en de mooie omgeving van de Mosel. Dus wordt de camper toch richting de Moezel gestuurd. We genieten van de omgeving en treffen een mooie plek op een goed verzorgde camping mét uitzicht én direct gelegen aan deze rivier.

De campingbeheerder nodigt ons uit in zijn ontmoetingsruimte en we schuiven aan en bestellen 2 prima bereidde forellen met alles erbij voor € 13 en voortreffelijk ingeschonken Bittburgers. Een gezellig praatje met de eigenaar en zijn vrouw doen ons besluiten om de volgende dag een toer te maken, met de fiets, naar de ‘Finnbahn’. Het is even een stijle klim maar dan heb je ook prachtig uitzicht over de streek. De zon laat zich zien en het is een heerlijke dag.

We genieten van de natuur en zien zelfs de sleutelbloemen in bloei en de plaatselijke horeca wordt door ons tot 2 maal toe op hun terras bezocht. Het is een goede zet geweest om uit te wijken naar dit gebied.

Helaas ging het ‘snachts regenen en het was buiten koud. Niet echt iets om het vakantiegevoel de vrije loop te geven. Nee we blijven binnen en bekijken elkaar na weer menig uurtje doorgebracht te hebben achter onze E-books. Nee we zijn te vroeg vertrokken en hadden beter nog even kunnen wachten tot de temperatuur beter is. Zullen we maar weer naar huis gaan? Enfin 3 uurtjes later zetten we de CV weer aan en voelen we ons toch het prettigst in onze woning zonder wielen.

Powered by Wikiloc

2 gedachten over “Pasen ad Mosel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.