Foto workshop

Als deelnemer aan de fotowedstrijd van het Limburgs Landschap was ik niet uitverkoren voor een prijs. Jammer maar dat bewijst weer eens dat een jury een geheel andere kijk kan hebben op een foto.

Toch werd ik verblijd met een uitnodiging om aan een workshop deel te nemen. (Misschien omdat men in mij wel wat talent ziet dat nog meer ontwikkeld moet worden.) Ik was hier erg blij mee immers je leert altijd wat meer en nu was het jurylid Jacques Peeters erbij en Henk Heijligers van Limburgs Landschap die de voorselectie doet en of voldaan wordt aan de criteria.

De foto’s moeten in een van de natuurgebieden van het Landschap gemaakt zijn. Er waren 12 personen uitgenodigd en de variatie in ervaring en persoonlijke voorkeur van de deelnemers was breed. Iedereen had slechts één foto mee mogen nemen en deze werden als eerste besproken. De meningen waren nogal verdeeld over de bijdragen. Ook de juryleden vertelden ruiterlijk dat het arbitrair is hoe zij naar de foto’s kijken maar konden het zeer zeker goed verdedigen en beargumenteren.

Als deelnemer heb ik hier het meeste aan. De argumenten horen hoe men naar de foto kijkt. Daarna werden we letterlijk het “bos” en het “land” in gestuurd op het terrein van het Landschap om slechts twee foto’s te maken die weer besproken werden.

Een aangename dag die behoorlijk aangekleed was met drank en bijbehorende lunch en vlaai. Naar huis ging ik met een voldaan gevoel, kritiek gekregen op mijn bijdrage, én met een mooie geïllustreerde kalender met foto’s van Jacques Peeters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.